Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στο πετρέλαιο είναι πιθανό να επεκταθεί

Ιράν: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στο πετρέλαιο είναι πιθανό να επεκταθεί
Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Bijan Zanganeh, τόνισε ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους
Στο ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (28/3) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, τονίζοντας ότι αν και το εν λόγω σενάριο είναι πολύ πιθανό, χρειάζεται χρόνος προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Zanganeh, "φαίνεται ότι οι περισσότερες χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ πρόκειται να επεκτείνουν τη συμφωνία, αλλά χρειάζεται χρόνος προκειμένου να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να πραγματοποιήσουμε κατ' ιδίαν συναντήσεις και συζητήσεις με τις υπόλοιπες χώρες".
Ερωτηθείς για το εάν το Ιράν είναι διατεθημένο να μειώσει τη δική του παραγωγή στο πλαίσιο της πιθανής επέκτασης, ο Zanganeh τόνισε ότι "είναι απραίατητο όλα τα μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους".
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι η τρέχουσα παραγωγή πετρελαίου της χώρας βρίσκεται κοντά στα 3,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επίπεδα στα κοντά στα οποία βρισκόταν η Τεχεράνη πριν την επιβολή των κυρώσεων εις βάρος της από τη Δύση.
Σημειώνεται ότι ο Zanganeh βρίσκεται από χθες (27/3) στη Μόσχα, όντας μέλος αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρόεδρο της χώρας Hasan Rouhani, προκειμένου να συναντηθεί με υψηλόβαθμους ρώσους αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης