Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ υπονομεύει την παγκόσμια ασφάλεια

Ρωσία: Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ υπονομεύει την παγκόσμια ασφάλεια
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι το αμερικανικό σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων είναι πιθανό να προκαλέσει μία "νέα εξοπλιστική κούρσα"
Την έντονη ανησυχία της για το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα (28/3) η Ρωσία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, τονίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.
Συγκεκριμένα, όπως προεδιοποίησε το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, το παγκόσμια σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ είναι πιθανό να προκαλέσει μία "νέα εξοπλιστική κούρσα", αναγκάζοντας και τις υπόλοιπες ισχυρές δυνάμεις να αυξήσουν τον εξοπλισμό τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μελλοντικούς κινδύνους.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το σύστημα των ΗΠΑ, το οποίο έχει εγκατασταθεί μεταξύ άλλων σε Αλάσκα, Ρουμανία και Πολωνία, δεσμεύει τις δυνατότητες της Ρωσίας να αποτρέψει μία ενδεχόμενη πυρηνική απειλή.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης σχετικού συστήματος και στη Νότια Κορέα, μία κίνηση η οποία βρίσκει αντίθετες τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα.
"Η προσπάθεια των ΗΠΑ να αποκτήσει πλεονέκτημα σε σχέση με τη Ρωσία και την Κίνα υπονομεύει το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας", υπογραμμίζει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Επιπλέον, εκτιμά ότι μέχρι το 2020, οι ΗΠΑ θα έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν χίλιους πυραύλους αναχαίτισης, γεγονός που θα αποτελεί απειλή για την πυραυλική ικανότητα της Ρωσίας.
Τους τελευταίους μήνες, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε μία προσπάθεια επαναπροσδιορισμού των σχέσεών τους, καθώς οι πρόεδροι των χωρών, Donald Trump και Vladimir Putin, έχουν εκδηλώσει ανοιχτά την εκτίμησή τους ο ένας για τον άλλον, καθώς και απέναντι στο ενδεχόμενο σύσφιξης των σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης