Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Η τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στις συναλλαγές τραπεζών – πελατών την επόμενη τριετία

Έρευνα: Η τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στις συναλλαγές τραπεζών – πελατών την επόμενη τριετία
«Το μεγάλο παράδοξο εδώ είναι ότι οι άνθρωποι σκέφτονται πως η τεχνολογία θα οδηγήσει σε έναν πιο αυτοματοποιημένο τραπεζικό κλάδο»
Η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial intelligence, AI) θα κυριαρχήσει την επόμενη τριετία στις υπηρεσίες των τραπεζών προς τους πελάτες, σύμφωνα με όσα εκτιμούν τρεις στους τέσσερις τραπεζίτες στην έρευνα της Accenture.
Όπως αναφέρουν περισσότεροι εκ των 600 ερωτηθέντων, η AI, η τεχνολογία πίσω από τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα και λοιπές ασύλληπτες καινοτομίες, θα αποτελέσει «μία επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες αντιδρούν προς τους πελάτες τους».
Οι τραπεζίτες χαρακτηρίζουν επίσης πολύ σημαντική και την υιοθέτηση του λογισμικού «blockchain» για τις συναλλαγές, της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται δηλαδή στις πλατφόρμες του Bitcoin και λοιπών κρυπτο-νομισμάτων.
«Το μεγάλο παράδοξο είναι ότι οι άνθρωποι σκέφτονται πως η τεχνολογία θα οδηγήσει σε έναν πιο αυτοματοποιημένο τραπεζικό κλάδο, με το ανθρώπινο δυναμικό να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Ωστόσο, αυτό που θα προκύψει να είναι τράπεζες πιο εξατομικευμένες.
Θα δώσει στους πολίτες την εντύπωση ότι η τράπεζα γνωρίζει πολύ καλύτερα ότι τους αφορά», αναφέρει ο κ. Alan McIntyre, επικεφαλής αναλυτής της Accenture και ένας εκ των συγγραφέων της έκθεσης «Accenture Banking Technology Vision 2017».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης