Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Το «μακρύ χέρι» του Erdogan στη Γερμανία - Η δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

Handelsblatt: Το «μακρύ χέρι» του Erdogan στη Γερμανία - Η δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών
Τα γερμανικά Μέσα προειδοποιούν τους Τούρκους στη Γερμανία να κρατούν χαμηλό προφίλ και να μένουν έξω από το… μακρύ και καταπιεστικό χέρι του Erdogan
Στο… «μακρύ χέρι» του Recep Tayyip Erdogan στη Γερμανία αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, με αφορμή τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, όχι μόνο οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατασκοπεύουν τους ίδιους τους Τούρκους που βρίσκονται στη Γερμανία, αλλά προσπάθησαν να βάλουν στο παιχνίδι και τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ως συνεργάτες.
Τον περασμένο μήνα, στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Ασφάλεια στο Μόναχο, ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έδωσε στον Γερμανό ομόλογό του μία λίστα με Τούρκους υπηκόους στη Γερμανία, που φέρονται να στηρίζουν τον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο κληρικό Fethullah Gülen.
Ο Gülen κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ως υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Η εν λόγω λίστα περιέχει, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνων και φωτογραφίες.
Δεν είναι λίγα, τονίζει η γερμανική εφημερίδα, τα γερμανικά Μέσα που προειδοποιούν τους Τούρκους στη Γερμανία να κρατούν χαμηλό προφίλ και να μένουν έξω από το… μακρύ και καταπιεστικό χέρι του Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης