Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Fed): Ανάγκη επενδύσεων των ΗΠΑ στην Παιδεία και στην καλλιέργεια εργασιακών δεξιοτήτων

tags :
Yellen (Fed): Ανάγκη επενδύσεων των ΗΠΑ στην Παιδεία και στην καλλιέργεια εργασιακών δεξιοτήτων
Όπως τόνισε η Yellen, στις κοινότητες των ΗΠΑ στις οποίες οι μεινότητες αποτελούσαν την πλειονότητα του πληθυσμού, το μέσο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ετών 2011 και 2015 διαμορφώθηκε στο υψηλό επίπεδο 14,3%
Την ανάγκη επενδύσεων των ΗΠΑ στην Παιδεία και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, για τη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη - που έχει προσεγγίσει το επίπεδο πλήρους απασχόλησης - τόνισε σε ομιλία της σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve), Janet Yellen.
Σύμφωνα με την ίδια, το επίπεδο εκπαίδευσης στις ΗΠΑ συστηματικά υστερεί σε κοινότητες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, «ιδιαίτερα των έγχρωμων», επαναλαμβάνοντας, ότι ένα από τα βασικά εμπόδια τόσο στην απασχόληση, όσο και στην ανάπτυξη, είναι η αποτυχία παροχής κατάλληλης εκπαίδευσης και καλλιέργειας δεξιοτήτων.
Η Yellen αναγνώρισε, ότι ενώ το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ βρίσκεται στο 4,7% - ένα επίπεδο που πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Federal Reserve θεωρούν ότι προσεγγίζει την πλήρη απασχόληση - αυτό στην πραγματικότητα αποκρύπτει πολλούς θύλακες επίμονα υψηλής ανεργίας σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Fed, σε διάφορες κοινότητες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων στις ΗΠΑ το μέσο επίπεδο ανεργίας διαμορφώθηκε σε 13% μεταξύ των ετών 2011 και 2015, έναντι αντίστοιχού ποσοστού 7,3% σε κοινότητες υψηλότερων εισοδημάτων.
Όπως τόνισε η Yellen, στις κοινότητες των ΗΠΑ στις οποίες οι μεινότητες αποτελούσαν την πλειονότητα του πληθυσμού, το μέσο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ετών 2011 και 2015 διαμορφώθηκε στο υψηλό 14,3%.
Αν και η πρόεδρος της Fed αναγνώρισε την αξία της αύξησης του ποσοστού του πληθυσμού με πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης, αναγνώρισε παράλληλα και την αξία των προγραμμάτων εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης προς πολίτες που δεν διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου, ιδιαίτερα όταν αυτά οδηγούν σε υψηλότερα αμοιβόμενη και σταθερότερη εργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης