Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ποινές φυλάκισης έως και 21 ετών σε 111 Κούρδους για τρομοκρατική δράση

Τουρκία: Ποινές φυλάκισης έως και 21 ετών σε 111 Κούρδους για τρομοκρατική δράση
Το δικαστήριο αθώωσε 43 άτομα
Ποινές φυλάκισης από 1 έως 21 χρόνια επέβαλε τουρκικό δικαστήριο σε 111 Κούρδους, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.
Δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ (στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζει η πλειονότητα των Κούρδων), καταδίκασε χθες 111 ανθρώπους σε ποινές φυλάκισης για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση», «διαχείριση τρομοκρατικής οργάνωσης» και παραβίαση των νόμων που αφορούν τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Αντίθετα 43 άνθρωποι αθωώθηκαν.
Μεταξύ των κατηγορούμενων ήταν ο Καμουράν Γιουκσέκ, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP), που συνδέεται με το βασικό φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Ο Γιουκσέκ καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη.
Πρόκειται για μια δίκη κατά της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCΚ), μιας οργάνωσης που θεωρείται από τις τουρκικές αρχές ως το «κομμάτι» εκείνο του ΡΚΚ που είναι αρμόδιο για τη δράση στις πόλεις και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης