Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fuest (Ifo): Η Γερμανία ένας από τους μεγάλους χαμένους του Brexit εάν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία

Fuest (Ifo): Η Γερμανία ένας από τους μεγάλους χαμένους του Brexit εάν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία
Η Γερμανία θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους του Brexit, εάν δεν καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία, τόνισε ο Fuest.
Για τις επιπτώσεις του Brexit στη γερμανική οικονομία και επιχειρηματικότητα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo, Klemens Fuest.
«Η Γερμανία θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους του Brexit, εάν δεν καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία», τόνισε ο Fuest.
H έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει πλήγμα για τις γερμανικές επιχειρήσεις, προειδοποίησε άλλωσε χθες το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας.
Καθώς το Brexit οδεύει προς την τελική ευθεία με την ενεργοποίηση της διαδικασίας σήμερα 29 Μαρτίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, εκτίμησε ότι θα πλήξει σημαντικά τις επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται πτώση της εμπορικής δραστηριότητας τους επόμενους μήνες.
Επίσης αναμένεται σημαντική αποδυνάμωση και της επενδυτικής δραστηριότητας μακροπρόθεσμα.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία είναι ο τρίτος σημαντικότερος  εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, με εισαγωγές αξίας 86 δισ. ευρώ.
Στη Βρετανία οφείλεται επίσης το μεγαλύτερο διμερές πλεόνασμα εμπορίου της Γερμανίας, καθώς οι εξαγωγές των γερμανικών προϊόντων ξεπέρασαν τις εισαγωγές από τη Βρετανία κατά πλέον των 50 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης