Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απώλεια δρομολογίων προς την ΕΕ μετά το 2019 κινδυνεύει η Ryanair, λόγω Brexit

Με απώλεια δρομολογίων προς την ΕΕ μετά το 2019 κινδυνεύει η Ryanair, λόγω Brexit
Τις ίδιες ανησυχίες είχαν εκφράσει και οι αεροπορικές εταιρείες της Ε.Ε. των «27»
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει την αεροπορική του σύνδεση με πολλές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, το 2019, προειδοποιεί η Ryanair, η ιρλανδική χαμηλού κόστους εταιρεία με τον μεγαλύτερη αριθμό επιβατών για το 2016.
Σημειώνεται ότι οι πτήσεις μεταξύ των χωρών του μπλοκ ρυθμίζονται προς το παρόν από την σχετική ευρωπαϊκή συμφωνία (Single European Sky), η οποία όμως δεν θα ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες.
Ως αποτέλεσμα, σημειώνει η Ryanair, η Βρετανία θα αναγκαστεί να μειώσει κατά πολύ τον αριθμό των πτήσεων προς τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ, κάτι που θα βλάψει καίρια τα έσοδα των αεροπορικών που δραστηριοποιούνται έντονα στο νησί.
Βέβαια, τις ίδιες ανησυχίες είχαν εκφράσει και οι αεροπορικές εταιρείες της Ε.Ε. των «27».
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Lufthansa.
Όπως σημείωνε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, η Γερμανία και η Γαλλία θα κρατήσουν μία πολύ σκληρή στάση προς το Ηνωμένο Βασίλειο πριν και μετά το Brexit, κάτι που θα επηρεάσει άμεσα και τον αριθμό των πτήσεων από και προς το νησί.
«Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι (το Brexit) αφορά μόνο την Κομισιόν και τις κυβερνήσεις.
Θα είναι σχεδόν αδύνατο για τις κυβερνήσεις να καταλήξουν σε συνολική συμφωνία στο διαθέσιμο χρόνο για συζητήσεις (σσ: δύο χρόνια).
Η κα Merkel και ο Francois Hollande θα προτείνουν ειδική συμφωνία για τον κλάδο, παρά τις εκκλήσεις των Βρετανών να δοθεί προτεραιότητα στις αεροπορικές κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit», τόνισε ο κ. Spohr, ο οποίος έχει παρευρεθεί πολλές φορές στο πλευρά της Καγκελαρίου Angela Merkel, σε συναντήσεις με θέμα το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης