Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις Βρυξέλλες μεταφέρει τη θυγατρική της για την ΕΕ η Lloyds, λόγω Brexit

Στις Βρυξέλλες μεταφέρει τη θυγατρική της για την ΕΕ η Lloyds, λόγω Brexit
Τις αμέσως επόμενες ώρες η Lloyds θα ζητήσει από το διοικητικό της συμβούλιο της να επικυρώσει την απόφαση 
Στις Βρυξέλλες, από το Λονδίνο, αναμένεται να μεταφέρει την έδρα της για την Ε.Ε. η βρετανική Lloyds, ο ιστορικός ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός οργανισμός, σε μία προσπάθεια να συνεχίζει να δίνει το δυναμικό παρόν στην ευρωπαϊκή αγορά, ακόμα και μετά το Brexit.
Τις αμέσως επόμενες ώρες μάλιστα η Lloyds θα ζητήσει από το διοικητικό της συμβούλιο της να επικυρώσει την απόφαση, σε συνεδρίασή του.
Η απόφαση έρχεται την ίδια μέρα που η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May ενεργοποιεί το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισσαβόνας, προκειμένου να εκκινήσουν κι επίσημα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Η αγορά Lloyd's του Λονδίνου - που δεν έχει καμία σχέση με τη βρετανική τράπεζα Lloyds - ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια και σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του χρηματο-οικονομικού τομέα με έδρα στη Βρετανία, παράγοντας το 10% των εσόδων της από πελάτες της στην Ε.Ε..
Η αγορά Lloyd's εξέτασε πολλές διαφορετικές χώρες ως έδρα της στην ηπειρωτική Ευρώπη, μεταξύ άλλων τη Γερμανία, τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο.
Η δημιουργία βάσης στην ηπειρωτική Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσει μια ιδιαίτερα σύνθετη πρόκληση για τη Lloyd's, μεταξύ άλλων επειδή συνίσταται από κοινοπραξίες (syndicates) ασφαλιστών και αντασφαλιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης