Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι συνηθισμένο φαινόμενο κάθε χρόνο

UBS: Η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι συνηθισμένο φαινόμενο κάθε χρόνο
Ο αναλυτής της ελβετικής τράπεζας, Giovanni Staunovo, εξέφρασε την αντίθεσή απέναντι στις ανησυχίες των επενδυτών
Την άποψη ότι η πρόσφατη άνοδος των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι συνηθισμένο φαινόμενο, και ότι δεν πρέπει να προξενεί ιδιαίτερη ανησυχία στους επενδυτές, εξέφρασε ο αναλυτής εμπορευμάτων της USB, Giovanni Staunovo, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα όσα ισχυρίζεται η κοινή γνώμη.
"Ακούμε συχνά ότι η άνοδος των αποθεμάτων αργού αποτελεί ένδειξη ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ για εξισορρόπηση της αγοράς δε λειτουργεί σωστά", αναφέρει χαρατηριστικά ο αναλυτής της ελβετικής τράπεζας, για να προσθέσει ότι διαφωνεί με αυτή την άποψη.
"Συνήθως, τα αποθέματα στι ΗΠΑ αυξάνονται κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες κάθε έτους", τονίζει ο Staunovo, εξηγώντας ότι αυτό σχετίζεται με τα μηχανήματα διύλησης.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά "αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της πτώσης στη διύληση πετρελαίου, λόγω εργασιών συντήρησης στα μηχανήματα, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλότερη παραγωγή αργού", θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει οτι η τεράστια άνοδος είναι απλά φυσικό επακόλουθο που συμβαίνει στην αρχή κάθε έτους.
Παράλληλα, άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας για την άνοδο αποτέλεσε το γεγονός ότι κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έφτασαν στις ΗΠΑ οι εισαγωγές πετρελαίου από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες είχαν σταλθεί από τον Δεκέμβριο, όταν και ακόμα οι χώρες του ΟΠΕΚ δεν είχαν μειώσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή τους.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης