Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Κατάλληλη η αύξηση έως 2 φορές των επιτοκίων δολαρίου εντός του 2017

Evans (Fed): Κατάλληλη η αύξηση έως 2 φορές των επιτοκίων δολαρίου εντός του 2017
Πληθωρισμός στις ΗΠΑ ακόμα και στο επίπεδο του 2,5% «για κάποιον καιρό», θα ήταν συμβατός με τον μακροπρόθεσμο στόχο 2% που υπηρετεί η Federal Reserve
Υπέρ της αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve μία ή δύο φορές ακόμα εντός του 2017, τάχθηκε ο πρόεδρος της περιφερειακής Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σικάγο, Charles Evans σήμερα 29 Μαρτίου 2017.
Αν και μέχρι τώρα ο ίδιος ήταν εκ των ένθερμων υποστηρικτών της διατήρησης των επιτοκίων της Fed σε χαμηλό επίπεδο, ο Evans πλέον τάχθηκε με την πλειονότητα των συναδέλφων του στην περίφημη επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, καθώς θεωρεί ικανοποιητική την πρόοδο στην επίτευξη των στόχων που υπηρετεί η Fed περί πλήρους απασχόλησης και σταθερότητας τιμών (πληθωρισμός περί το 2%).
Ο Evans θεωρεί προσωρινή την πρόσφατη αδυναμία της ιδιωτικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ, ενώ διακρίνει μια σταδιακή βελτίωση στις επιχειρηματικές δαπάνες, οι οποίες υστερούν έναντι των περισσοτέρων δεικτών στην τρέχουσα αμερικανική οικονομική ανάκαμψη.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, πληθωρισμός ακόμα και στο επίπεδο του 2,5% «για κάποιον καιρό» θα ήταν συμβατός με τον μακροπρόθεσμο στόχο 2% της Federal Reserve.
Για τον Evans, είναι μάλλον απίθανο η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ να ενισχυθεί με τρόπο βιώσιμο στο επίπεδο του 3% έως 4%, στο οποίο στοχεύει η κυβέρνηση του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump.
Όπως είναι γνωστό, η Fed μέχρι στιγμής αύξησε μία φορά τα παρεμβατικά της επιτόκια στο τρέχον έτος, στις 15 Μαρτίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης