Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε 12 ευρώ ανά επιβάτη διαμορφώνεται το νέο ενιαίο «Σπατόσημο» για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια

Σε 12 ευρώ ανά επιβάτη διαμορφώνεται το νέο ενιαίο «Σπατόσημο» για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια
Το όριο ηλικίας του συγκεκριμένου τέλους μειώνεται σημαντικά, καθώς σύμφωνα με την τροπολογία το τέλος θα πληρώνουν πλέον όλοι οι επιβάτες άνω των 2 ετών, ενώ μέχρι σήμερα αυτό επιβαλλόταν σε επιβάτες ηλικίας 5 ετών και άνω
Σε 12 ευρώ ανά επιβάτη διαμορφώνεται το νέο ενιαίο τέλος για όλους τους αερολιμένες στην Ελλάδα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του κυρωτικού νόμου παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και το αργότερο πριν την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης, έως την 1η Νοεμβρίου 2024.
Αυτό ορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2019 από τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, για τα Τέλη Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων (ΤΕΑΑ) ή αλλιώς «Σπατόσημο».
H τροπολογία συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών.
Μετά την 1η Νοεμβρίου 2024, το ενιαίο «Σπατόσημο» θα περιοριστεί σε 3 ευρώ για όλους τους αναχωρούντες επιβάτες.
Το όριο ηλικίας του συγκεκριμένου τέλους μειώνεται σημαντικά, καθώς σύμφωνα με την τροπολογία το τέλος θα πληρώνουν πλέον όλοι οι επιβάτες άνω των 2 ετών, ενώ μέχρι σήμερα αυτό επιβαλλόταν σε επιβάτες ηλικίας πέντε ετών και άνω.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η μεταβολή αυτή θα αποφέρει σημαντική αύξηση κρατικών εσόδων.
Μέχρι σήμερα, το τέλος ανάπτυξης αεροδρομίων προέβλεπε διαφορετική χρέωση ανάλογα με τον τελικό προορισμό των επιβατών και ήταν 12 ευρώ για επιβάτες που ταξίδευαν σε αεροδρόμια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και Ελβετικής Συνομοσπονδίας, ενώ ανερχόταν μέχρι τα 22 ευρώ για επιβάτες με τελικό προορισμό εκτός των χωρών αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης