Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις 600 δισ. δολαρίων σε βάθος 20ετίας σχεδιάζει η Ρωσία στην Αρκτική

tags :
Επενδύσεις 600 δισ. δολαρίων σε βάθος 20ετίας σχεδιάζει η Ρωσία στην Αρκτική
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές»
Επενδύσεις ύψους 400 - 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος 20ετίας προανήγγειλε στην Αρκτική ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Alexander Novak. 
«Στην Αρκτική οι προοπτικές είναι μεγάλες, όπως τεράστιες είναι και οι επενδύσεις που θα γίνουν τα προσεχή 20 χρόνια, καθώς θα ανέλθουν στα 400-600 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρόκειται για κεφάλαια που θα διατεθούν για την κατασκευή έργων», είπε ο Ρώσος υπουργός, μιλώντας στο 4ο Διεθνές Φόρουμ «Αρκτική -περιοχή διαλόγου».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές.
Αναφερόμενος στου ξένους επενδυτές, ο Novak σημείωσε ότι «Κινέζοι επενδυτές, αλλά και επενδυτές από άλλες χώρες που παρευρίσκονται στο φόρουμ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την συμμετοχή τους σε διάφορα έργα», ενώ είπε ότι «συζητείται η συμμετοχή ρωσικών εταιρειών σε έργα χωρών που εκπροσωπούνται στο Φόρουμ, όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα».
Στο φόρουμ συμμετέχει και ο Aμερικανός πρέσβης στην Ρωσία, John Tefft, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε ότι η Αρκτική παραμένει μια ειρηνική και σταθερή από πολιτικής απόψεως περιοχή, στην οποία η συνεργασία των χωρών του Αρκτικού κύκλου, μειώνει τις πιθανότητες διενέξεων, και συμβάλλει να αντιμετωπισθούν «προκλήσεις», όπως είναι η «στρατιωτικοποίηση» της περιοχής και οι συνέπειες από τις κλιματικές αλλαγές.
Ο Aμερικανός πρέσβης μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που είναι όπως είπε «κρίσιμης σημασίας για την κοινότητα της Αρκτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης