Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στα 110 δισ. ευρώ το ετήσιο κόστος από τη φοροδιαφυγή – Οργιάζει η «μαύρη» εργασία

Ιταλία: Στα 110 δισ. ευρώ το ετήσιο κόστος από τη φοροδιαφυγή – Οργιάζει η «μαύρη» εργασία
Το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας εντοπίζονται στους τομείς με μικρότερη παραγωγικότητα και ανάπτυξη
Στο ασύλληπτο ποσό των 110 δισ. ευρώ ανέρχεται το ετήσιο κόστος του ιταλικού δημοσίου από την φοροδιαφυγή και τη «μαύρη» εργασία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αρμόδια Επιτροπή του τοπικού Κοινοβουλίου.
Το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας εντοπίζονται στους τομείς με μικρότερη παραγωγικότητα και ανάπτυξη, ενώ οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και δεν βάζουν ένσημα στους εργαζόμενούς τους, όπως σημειώνει η Επιτροπή, δεν έχουν συμφέρον να κάνουν επενδύσεις ή να εκσυγχρονιστούν.
Η μαύρη εργασία και η πιο εντυπωσιακή φοροδιαφυγή αφορά τον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις ιταλικές οικογένειες (30% του συνόλου), στο εμπόριο (26%), στον οικοδομικό τομέα (24%), και στον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.
Σε σύνολο τεσσάρων εκατομμυρίων επιχειρήσεων, στην Ιταλία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο περίπου 200.000 έλεγχοι από την αρμόδια κρατική υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης