Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το Brexit στο επίκεντρο - Οριακές μεταβολές για τον DAX

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το Brexit στο επίκεντρο - Οριακές μεταβολές για τον DAX
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,03% στις 12.207 μονάδες
Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τι θα σημάνει το Brexit, μετά και τη χθεσινή (29/03) επίσημη ενεργοποίηση της διαδικασίας.
Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,06% στις 7.378 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,03% στις 12.207 μονάδες.
Χθες η Κομισιόν μπλόκαρε τη συγχώνευση των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, βάζοντας φρένο στις φιλοδοξίες για τη δημιουργίας ενός «υπερχρηματιστηρίου».
Στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.070 μονάδες.
Ο FTSE MΙΒ στο Μιλάνο ενισχύεται 0,15% στις 20.306 μονάδες.
Στις Βρυξέλλες, από το Λονδίνο, αναμένεται να μεταφέρει την έδρα της για την Ε.Ε. η βρετανική Lloyds, ο ιστορικός ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός οργανισμός, σε μία προσπάθεια να συνεχίζει να δίνει το δυναμικό παρόν στην ευρωπαϊκή αγορά, ακόμα και μετά το Brexit.
Τις αμέσως επόμενες ώρες μάλιστα η Lloyds θα ζητήσει από το διοικητικό της συμβούλιο της να επικυρώσει την απόφαση, σε συνεδρίασή του.
Η αγορά Lloyd's του Λονδίνου - που δεν έχει καμία σχέση με τη βρετανική τράπεζα Lloyds - ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια και σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του χρηματο-οικονομικού τομέα με έδρα στη Βρετανία, παράγοντας το 10% των εσόδων της από πελάτες της στην Ε.Ε..
Η αγορά Lloyd's εξέτασε πολλές διαφορετικές χώρες ως έδρα της στην ηπειρωτική Ευρώπη, μεταξύ άλλων τη Γερμανία, τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο.
Η δημιουργία βάσης στην ηπειρωτική Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσει μια ιδιαίτερα σύνθετη πρόκληση για τη Lloyd's, μεταξύ άλλων επειδή συνίσταται από κοινοπραξίες (syndicates) ασφαλιστών και αντασφαλιστών.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, καθώς επιμένουν οι πιέσεις, κυρίως από τη Γερμανία, για αύξηση των επιτοκίων, με την κεντρική τράπεζα ωστόσο να διαβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης