Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχίες Gabriel για την πόλωση της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία

tags :
Ανησυχίες Gabriel για την πόλωση της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία
Στη Γερμανία, σχεδόν οι μισοί από τα 3 εκατομμύρια Τούρκους μετανάστες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα
Τις ανησυχίες του για την άνοδο του αντιτουρκικού και αντιμουσουλμανικού αισθήματος στη Γερμανία, λόγω των πρόσφατων πολιτικών εντάσεων μεταξύ Βερολίνου και της Άγκυρας, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel.
Μιλώντας σε συνάντηση με νομοθέτες τουρκικής καταγωγής, ο Gabriel εξήρε τη συμβολή των Τούρκων πολιτικών για την επιτυχή ένταξη των 3 εκατομμυρίων μεταναστών στην κοινότητά τους, και τόνισε ότι οι πρόσφατες εντάσεις δεν πρέπει να βλάπτουν την ευημερία της τουρκικής κοινότητας.
«Οι άνθρωποι τουρκικής καταγωγής που ζουν εδώ στη Γερμανία ανησυχούν ότι οι πρόσφατες εντάσεις λόγω του δημοψηφίσματος και την πρόσφατη διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, θα μπορούσε να καταστρέψει την επιτυχία της ενσωμάτωσής τους τα τελευταία 20, 30 χρόνια», ανέφερε.
Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας έχουν βυθιστεί σε μια κρίση μετά την κίνηση των γερμανικών αρχών να ακυρώσουν νωρίτερα τον Μάρτιο αρκετές προγραμματισμένες κινητοποιήσεις από τους υπουργούς και τους πολιτικούς.
Στη Γερμανία, σχεδόν οι μισοί από τα 3 εκατομμύρια Τούρκους μετανάστες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, και μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες μέχρι τις 9 Απριλίου.
Ο Gabriel εξέφρασε την ανησυχία για την πιθανή πόλωση μεταξύ της τουρκικής κοινότητας των μεταναστών εν μέσω της πολιτικής κρίσης και είπε ότι η κυβέρνηση προορίζεται να συζητήσει με τους πολιτικούς τουρκικής καταγωγής ώστε να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης