Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Η Theresa May δεν απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ζητήματα ασφαλείας

Davis (Βρετανία): Η Theresa May δεν απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ζητήματα ασφαλείας
Ο βρετανός υπουργός ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Brexit, τόνισε ότι θα ήταν επιβλαβές και για τις δύο πλευρές να μην επιτύχουν συφμωνία στον τομέα της ασφάλειας
Σε πλήρης άρνηση των ισχυρισμών ότι η Theresa May απειλεί την ΕΕ με αποχώρηση της Βρετανία από την κοινή τους συνεργασία σε θέματα ασφαλείας, προχώρησε σήμερα (30/3) ο υπουργός της χώρας David Davis, ο οποίος αποτελεί τον βασικό διαπραγματευτεί του Brexit.
Συγκεκριμένα, ο Davis τόνισε ότι η May ουσιαστικά υπογράμμισε τους κινδύνους και για τις δύο πλευρές σε περίπτωση που η υφιστάμενη συνεργασία για την ασφάλεια και την αστυνόμευση λήξει το 2019, εν απουσία μίας "ολοκληρωμένης" συμφωνίας.
"Δεν αποτελεί σε μία περίπτωση απειλή", υπογραμμίζει ο βρετανός υπουργός, για να προσθέσει ότι "θα ήταν επιβλαβές και για τους δύο μας εάν δεν υπάρξει συμφωνία".
"Αποτελεί απλώς ένα επιχείρημα για να επιτευχθεί μία συμφωνία", τονίζει ο Davis, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει κοινή παραδοχή μεταξύ του ίδιου και του ευρωπαίου ομολόγου του, Michel Barnier, ότι η οικονομική συμφωνία θα πρέπει να οριστικοποιηθεί πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το εμπορικό ζήτημα.
Παράλληλα, ο υπουργός του Brexit απομακρύνθηκε από τις αρχικές του δηλώσεις η Βρετανία θα διατηρήσει "ακριβώς τα ίδια οφέλη" με πριν, δηλώνονας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί στην πραγματικότητα τον "στόχο" που έχει η χώρα.
"Προσπαθώ να στοχεύω όσο το δυνατόν ψηλότερα", εξηγεί ο Davis, για να προσθέσε ότι "το να επιτυγχάνεις στόχους αποτελεί ζήτημα μίας διαπραγμάτευσης".
Επιπλέον, ο βρετανός υπουργός επέμεινε ότι το Λονδίνο επιδιώκει μία "πραγματικά καλή συμφωνία", καθώς και ότι οι χθεσινές (29/3) δηλώσεις της May, οι οποίες ήταν πιο συμβιβαστικής φύσεως, βρίσκονται σε κοινή γραμμή με την πεποίθηση των Βρυξελλών ότι η συμφωνία θα μπορέσει να επιτευχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης