Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Πρώτα ο διαχωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ - Μετά οι μελλοντικές σχέσεις

tags :
Hollande: Πρώτα ο διαχωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ - Μετά οι μελλοντικές σχέσεις
Ο Γάλλος πρόεδρος είχε σήμερα (30/3/2017) τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Βρετανίας
Σε ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση εξελίσσονται για το Ηνωμένο Βασίλειο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, καθώς κι η Γαλλία φαίνεται να υιοθετεί σκληρή στάση.
Συγκεκριμένα, ο Francois Hollande έβαλε φρένο στα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης να συζητηθούν ταυτόχρονα οι μελλοντικές σχέσεις αλλά και το ποσό που πρέπει να επιστρέψει στην ΕΕ.
«Στο πρώτο στάδιο του Brexit οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στον διαχωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Στο δεύτερο στάδιο οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στις μελλοντικές σχέσεις» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May, στην οποία επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξαχθούν «κατά σαφή και εποικοδομητικό τρόπο, για να αρθούν οι αβεβαιότητες και για να γίνουν πλήρως σεβαστοί οι κανόνες και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης των 27».
«Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι συνομιλίες πρέπει σε πρώτη φάση να επικεντρωθούν στους όρους της αποχώρησης, και κυρίως στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών που απορρέουν από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Με βάση την πρόοδο που θα έχει επιτευχθεί, θα αρχίσουμε συνομιλίες επί του πλαισίου των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης», επισημάνθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης