Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιστασιακοί σύμμαχοι οι Merkel και Schulz, για χάρη του νομοθετικού έργου μέχρι τις εκλογές

Περιστασιακοί σύμμαχοι οι Merkel και Schulz, για χάρη του νομοθετικού έργου μέχρι τις εκλογές
«Δεν υπήρξαν “συμπλοκές”, τραυματισμοί, ούτε καν αμυχές»
Στη συμφωνία του νομοθετικού έργου της γερμανικής κυβέρνησης μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών προχώρησαν οι Martin Schulz και Angela Merkel, αφήνοντας έτσι για λίγο πίσω τους τον μεγάλο ανταγωνισμό τους ενόψει του Σεπτεμβρίου 2017.
Στη συνεδρίαση δεν φάνηκε σε καμιά στιγμή ότι η Καγκελάριος και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι αντίπαλοι σε μια από τις πιο κρίσιμες για την καγκελάριο εκλογική μάχη, καθώς η «χημεία» τους λέγεται ότι είναι καλή.
«Δεν υπήρξαν “συμπλοκές”, τραυματισμοί, ούτε καν αμυχές», σημειώνουν την κατάσταση όσοι κάθισαν στο οβάλ τραπέζι, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Βέβαια, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήθελε να αποφύγει τον «συγχρωτισμό» με την κα Merkel, καθώς ένα από τα μεγάλα του προεκλογικά προσόντα και το μυστικό της δημοφιλίας του είναι το ότι, αν και σοσιαλδημοκράτης, οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν τον ταυτίζουν με τον μεγάλο συνασπισμό.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και τον τηλεοπτικό σταθμό RTL, η οποία ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της κας Merkel και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), παρέμειναν σταθεροί στο 34%, ενώ το SPD κέρδισε μία μονάδα και έφτασε το 32%.
Βάσει της μέτρησης αυτής, το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) λαμβάνει το 7% (μείωση δύο μονάδων σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του ίδιου ινστιτούτου), το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό του από τον Νοέμβριο του 2015.
Αντίθετα, το αριστερό Die Linke κέρδισε μία μονάδα, φτάνοντας το 8%, γεγονός που το αναγάγει σε τρίτη δύναμη, ενώ οι Πράσινοι παρέμειναν σταθεροί στο 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) στο 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης