Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η ισπανική οικονομία ανακάμπτει, αλλά οι ΜμΕ συνεχίζουν να υποφέρουν

Bloomberg: Η ισπανική οικονομία ανακάμπτει, αλλά οι ΜμΕ συνεχίζουν να υποφέρουν
Οι 3,2 εκατομμύρια ΜμΕ στη μεσογειακή χώρα είδαν μία μέση πτώση 32% στα έσοδά τους την περίοδο 2007 – 2014
Η ισπανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία, ωστόσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμα σε δεινή θέση, διαπιστώνει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg.
Η οικογενειακή επιχείρηση, με ιστορία άνω των 50 ετών, που διάλεξε στη Μαδρίτη το πρακτορείο, είχε μηνιαίο τζίρο περίπου 25.000 δολάρια πριν την κρίση χρέους του 2008.
Πλέον, μετά βίας ανέρχεται τα 10.000 δολάρια.
Όπως γίνεται αντιληπτό και από τις σχετικές έρευνες, οι 3,2 εκατομμύρια ΜμΕ (33,2% του ιδιωτικού τομέα) στη μεσογειακή χώρα είδαν μία μέση πτώση 32% στα έσοδά τους την περίοδο 2007 – 2014. 
Η εγχώρια κυβέρνηση έχει προσπαθήσει με διάφορους τρόπους όπως η μείωση της γραφειοκρατίας, να τονώσει τις ΜμΕ, τα αποτελέσματα όμως δεν έχουν έρθει ακόμα... 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομία της Ισπανίας αναπτύχθηκε με άκρως ικανοποιητικό ρυθμό 3,2% για το σύνολο του 2016, όντας σε κοινή γραμμή με τους ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε το 2015, κάτι που την καθιστά μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρόλα αυτά, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι ρυθμοί που παρουσίασε η ανάπτυξη στην Ισπανία κατά το 2017 αναμένεται να «ηρεμήσουν», με τις τιμές του πετρελαίου να αυξάνονται, τους ρυθμούς ανόδου της απασχόλησης να επιβραδύνονται, και τις περικοπές του κρατικού υπολογισμού να κατευνάζουν την οικονομία.

Chart: Spain’s Mom-and-Pops Are Hurting
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης