Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Κλειδί» για την οικονομική σταθερότητα της ΕΕ το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Κλειδί» για την οικονομική σταθερότητα της ΕΕ το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών
«Μην ξεχνάμε ότι η επιθυμία απόσχιση από την Ε.Ε. εξαπλώνεται σε πολλά κράτη του μπλοκ»
Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017 θα καθορήσουν κατά πολύ την οικονομική σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ήδη απειλείται από το επικείμενο Brexit, εκτίμησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Pier Carlo Padoan.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Bloomberg, οι αγορές έχουν αρχίσει να αποτιμούν πολύ επιθετικά το πολιτικό ρίσκο, με αποτέλεσμα μία ενδεχόμενη νίκη της Marine Le Pen στις 7 Μαΐου να έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές αγορές.
«Μην ξεχνάμε ότι η επιθυμία απόσχιση από την Ε.Ε. εξαπλώνεται σε πολλά κράτη του μπλοκ», επισήμανε ο κ. Padoan, εννοώντας την υπόσχεση της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με θέμα το «Frexit».
Σε ό,τι αφορά στις επικείμενες διαπραγματεύσεις γα την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., ο Ιταλός πολιτικός κράτησε μία πιο ήπια στάση σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Όπως είπε, στόχος είναι να βρεθούν τα κατάλληλα μεταβατικά μέτρα που δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τις αγορές, ενώ εξέφρασε την ανάγκη για μία συμφωνία ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο, η οποία θα είναι «ειρηνική και θα έχει προοπτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης