Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Περιορισμένη η συνεισφορά της Βρετανίας στην ασφάλεια της ΕΕ - Δε θα επηρεάσει τις συνομιλίες

Κομισιόν: Περιορισμένη η συνεισφορά της Βρετανίας στην ασφάλεια της ΕΕ - Δε θα επηρεάσει τις συνομιλίες
«Η συμβολή είναι σημαντική, αλλά περιορισμένη»
«Περιορισμένη» χαρακτήρισε τη συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις επιχειρήσεις ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Federica Mogherini, εκτιμώντας πως έτσι θα έχει «ελάχιστη» επιρροή στις επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.
«Η οικονομική συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στις επιχειρήσεις και αποστολές Άμυνας και Ασφάλειας της Ε.Ε. δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να θέσει προβλήματα στην Ένωση στο μέλλον.
Η συμβολή είναι σημαντική, αλλά περιορισμένη.
Το ποσοστό συνεισφοράς ανέρχεται μόλις στο 5% των στρατιωτικών επιχειρήσεων και στο 3% των μη στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ε.Ε.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια πολύτιμη συμβολή, αλλά χωρίς αυτή το έργο της Άμυνας και της Ασφάλειας της Ε.Ε. μπορεί να συνεχιστεί πολύ καλά.
Συνεπώς, αυτός ο παράγοντας θα επηρεάσει πραγματικά ελάχιστα τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, μιλώντας από τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Boris Johnson, εξέφρασε την «ανεπιφύλακτη» δέσμευση της χώρας του στην Ασφάλεια της Ευρώπης, που δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο «διαπραγματεύσεων» στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης