Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini: Περιορισμένη η συμμετοχή της Βρετανίας στις επιχειρήσεις ασφαλείας της ΕΕ

Mogherini: Περιορισμένη η συμμετοχή της Βρετανίας στις επιχειρήσεις ασφαλείας της ΕΕ
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια πολύτιμη συμβολή, αλλά χωρίς αυτή το έργο της Άμυνας και της Ασφάλειας της ΕΕ μπορεί να συνεχιστεί πολύ καλά»
Ελάχιστη επιρροή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα έχει η «περιορισμένη» συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις επιχειρήσεις ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως εκτίμησε σήμερα 31/3/2017 η επικεφαλής της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Federica Mogherini.
«Η οικονομική συμβολή του ΗΒ στις επιχειρήσεις και αποστολές Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να θέσει προβλήματα στην Ένωση στο μέλλον», τόνισε η Mogherini στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Η συμβολή είναι «σημαντική, αλλά περιορισμένη», επέμεινε, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό συνεισφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου ανέρχεται μόλις στο «5% των στρατιωτικών επιχειρήσεων» και στο «3% των μη στρατιωτικών επιχειρήσεων» της ΕΕ.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια πολύτιμη συμβολή, αλλά χωρίς αυτή το έργο της Άμυνας και της Ασφάλειας της ΕΕ μπορεί να συνεχιστεί πολύ καλά», πρόσθεσε η Mogherini.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Jhonson εξέφρασε την «ανεπιφύλακτη» δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ασφάλεια της Ευρώπης, που δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο «διαπραγματεύσεων» στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης