Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: Οι Φιλελεύθεροι της Γερμανίας επιμένουν στη σκληρή στάση προς την Ελλάδα

SZ: Οι Φιλελεύθεροι της Γερμανίας επιμένουν στη σκληρή στάση προς την Ελλάδα
Οι Φιλελεύθεροι μετά από δεκαετίες βρίσκονται εκτός ομοσπονδιακής βουλής από το 2013
Το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) επιμένει στη σκληρή στάση προς την Ελλάδα αλλά και την Τουρκία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung.
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, οι Φιλελεύθεροι μετά από δεκαετίες βρίσκονται εκτός ομοσπονδιακής βουλής από το 2013, επειδή δεν κατάφεραν τα ξεπεράσουν το όριο εισόδου του 5%.
Στόχος τους είναι να επιστρέψουν στη γερμανική Βουλή και για το λόγο αυτό τα σημεία στα οποία ρίχνει το βάρος ο επικεφαλής τους Christian Lindnerείναι δύο:
Σε εσωτερικό επίπεδο στην εκπαιδευτική πολιτική και σε εξωτερικό στην τήρηση σκληρής στάσης απέναντι στην Ελλάδα και την Τουρκία.
«Σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής οι Φιλελεύθεροι θέλουν κατά βάση την ισχυροποίηση της Ε.Ε.
Ωστόσο απορρίπτουν τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που η Αθήνα δεν υλοποιήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις.
Σε μια τέτοια περίπτωση όμως τάσσονται υπέρ ενός κουρέματος του χρέους καθώς και υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Αναφορικά με τη βοήθεια προς την Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε., θεωρούν ότι θα μπορούσε να τη λαμβάνει τότε μέσω επιχορηγήσεων», σημειώνει η Süddeutsche Zeitung, καταλήγοντας πως αντίστοιχα σκληρή στάση κρατούν οι Φιλελεύθεροι και ως προς την Τουρκία, θεωρώντας ότι με την «αυταρχική διακυβέρνησή» της δεν μπορεί να ζητά την ένταξη της μελλοντικά στην Ε.Ε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης