Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με ρεαλιστικές προτάσεις

Αναστασιάδης (Κύπρος): Άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με ρεαλιστικές προτάσεις
Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, μετά τη σημερινή δοξολογία για την 1η Απριλίου
Η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με ρεαλιστικές προτάσεις, θα πρέπει να αποφασιστεί κατά το αυριανό δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Akinci, όπως διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Νίκος Αναστασιάδης.
Κληθείς  να σχολιάσει, μετά τη σημερινή δοξολογία για την 1η Απριλίου, τους νέους όρους που θέτει ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας περί χρονοδιαγράμματος, οδικού χάρτη, αλλαγής διαδικασίας και επιδιαιτητικού ρόλου για τα Ηνωμένα Έθνη, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «εάν αυτοί οι οποίοι εισηγούνται όλα αυτά, πραγματικά αισθάνονται την ανάγκη επίσπευσης της εξεύρεσης λύσης, θα πρέπει να προσέλθουν το συντομότερο, πέρα και μακριά από τις όποιες προϋποθέσεις, στον διάλογο που μπορεί να αποδώσει».
Σημείωσε ότι 43 χρόνια τώρα η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει προσπάθειες λύσης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, όμως όπως είπε, και η άλλη πλευρά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.
Τόνισε δε,  πως η λύση θα έλθει όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα, εξηγώντας πως θα έλθει «με προτάσεις, οι οποίες να ανταποκρίνονται στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που να μην παραγνωρίζει κανενός πολίτη είτε τα δικαιώματα, είτε τις εύλογες ανησυχίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης