Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αγνοείται νοτιοκορεάτικο πλοίο και 22 μέλη του πληρώματος στον νότιο Ατλαντικό - Φόβοι ότι έχει βυθιστεί

Reuters: Αγνοείται νοτιοκορεάτικο πλοίο και 22 μέλη του πληρώματος στον νότιο Ατλαντικό - Φόβοι ότι έχει βυθιστεί
Διασώθηκαν μόνο δύο Φιλιππινέζοι που επέπλεαν σε μία σχεδία, αλλά οι υπόλοιπες, όπως και οι σωστικές λέμβοι βρέθηκαν άδειες
Ένα νοτιοκορεάτικο φορτηγό πλοίο με 22 μέλη πληρώματος αγνοείται στον νότιο Ατλαντικό, μετά την τελευταία επαφή που είχε ενώ βρισκόταν 1.500 μίλια από τη στεριά, μεταδίδει το Reuters.
Δύο Φιλιππινέζοι, μέλη του πληρώματος, διασώθηκαν ενώ επέπλεαν πάνω σε μία σχεδία, αλλά οι υπόλοιπες σχεδίες και σωστικές λέμβοι βρέθηκαν άδειες στην περιοχή.
"Συνεχίζεται μία επιχείρηση έρευνας για 22 ανθρώπους" ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, προσθέτοντας ότι οι οκτώ από τους αγνοούμενους είναι Νοτιοκορεάτες και οι άλλοι 14 Φιλιππινέζοι.
Η Νότια Κορέα ζήτησε από τη Βραζιλία και την Ουρουγουάη να βοηθήσουν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.
Το πολύ μεγάλο φορτηγό πλοίο Stellar Daisy μετέφερε μετάλλευμα και ήταν ιδιοκτησίας της νοτικορεάτικης Polaris Shipping.
Eίχε αποπλεύσει από τη Βραζιλία για την Κίνα για να παραδώσει σιδηρομετάλλευμα, όταν έστειλε ένα μήνυμα ότι βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση.
Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η Polaris από ένα μέλος του πληρώματος, ανέφερε ότι το πλοίο έμπαζε νερά και έπαιρνε γρήγορα κλίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης