Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Αναστασιάδη - Akinci - Αισιόδοξος για συμφωνία σε δύο μήνες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Συνάντηση Αναστασιάδη - Akinci - Αισιόδοξος για συμφωνία σε δύο μήνες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
Εάν υπάρχει βούληση είναι δυνατό να βρεθεί λύση στο Κυπριακό 
(UPD2) Μια προσπάθεια έναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού επιχειρούν στο Λήδρα Πάλλας στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci με την παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Epen Barth Eiden και την εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Κύπρο Liza Spechard.
Οι δύο ηγέτες παρακάθονται σε γεύμα που τους παραθέτει ο κ. Eiden με τον Akinci να φέρεται να δηλώνει πριν από το δείπνο ότι «αν υπάρχει βούληση είναι δυνατό να βρεθεί λύση στο Κυπριακό εντός δύο μηνών», προσθέτοντας ότι ήρθε με αυτό το στόχο στο αποψινό δείπνο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
«Εάν επαναρχίσουν οι συνομιλίες και τα Ηνωμένα Έθνη καταστήσουν τη διπλωματία του "πήγαινε-έλα" πιο παραγωγική, τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα διαφανεί κατά πόσο είναι δυνατό να υπάρξει ή όχι κατάληξη», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Την ίδια ώρα έξω από το Λήδρα Παλλάς εκατοντάδες κύπριοι, υποστηρικτές της λύσης του Κυπριακού, ζητούν από τους δύο ηγέτες να δώσουν ένα ειρηνικό τέλος.
Μέλη της πρωτοβουλίας "Αμμόχωστος η Πόλη μας" βρίσκονται επίσης στο χώρο της εκδήλωσης με πανό στα ελληνικά και τα τουρκικά υπέρ της λύσης.



Οι συγκεντρωμένοι, της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος, ζήτησαν από τον Eiden να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία τους να επιδώσει μήνυμα στους δύο ηγέτες.
Τη συνάντηση έκανε γνωστή ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «προσβλέπει να φιλοξενήσει τον Αναστασιάδη και τον Akinci σε δείπνο στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλλας απόψε, στη Λευκωσία».
(Πρώτη ενημέρωση κυριακή 2 Απριλίου 21:47).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης