Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από τα 1.100 δολάρια εκ νέου το Bitcoin, με «χείρα βοηθείας» από την Ιαπωνία

Πάνω από τα 1.100 δολάρια εκ νέου το Bitcoin, με «χείρα βοηθείας» από την Ιαπωνία
Περί τις 14:20, το κρυπτο-νόμισμα αυξάνει την τιμή του κατά 3,6%, στα 1.138,6 δολάρια
«Μίνι ράλι» καταγράφει σήμερα 3 Απριλίου 2017 το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, με αποτέλεσμα όχι μόνο να παραμείνει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 δολαρίων, αλλά πλέον να ξεπερνά τα 1.100!
Ειδικότερα, περί τις 14:20, το κρυπτο-νόμισμα αυξάνει την τιμή του κατά 3,6%, στα 1.138,6 δολάρια.
Η άνοδος οφείλεται στην απόφαση των ιαπωνικών Αρχών να εγκρίνουν το Bitcoin ως έναν νόμιμο τρόπο πληρωμής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την περαιτέρω εξάπλωσή του.
Θετικά ωστόσο για το νόμισμα συμβάλει και η αβεβαιότητα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές της κυβέρνησης του Donald Trump, καθώς μία από τις ιδιότητές του είναι η χρησιμοποίησή του ως «καταφύγιο» σε αβέβαιους καιρούς.
Τις προηγούμενες ημέρες το Bitcoin υπέφερε από μεγάλη πτώση, με κυριότερη αιτία να αποτελεί η γενικότερη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την αναβάθμιση του λογισμικού στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσής του, κάτι που θα επιτρέψει τις ακόμα πιο γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές.
Το τρέχον σύστημα συναλλαγών (τεχνολογίας blockchain) είναι πλέον παραφορτωμένο, με τους miners να πρέπει έχουν σε αναμονή προς έγκριση μεγάλους όγκους από το ψηφιακό νόμισμα.
Σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη συρρίκνωση της τιμής έπαιξαν και οι συνεχόμενοι περιορισμοί των κινεζικών Εποπτικών Αρχών στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (SEC) απέρριψε την πρόταση Διαπραγματεύσιμου Ειδικού Κεφαλαίου στο Bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης