Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο Assad ήθελε να «δοκιμάσει» τις ΗΠΑ με την χημική επίθεση στην Ιντλίμπ

Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο Assad ήθελε να «δοκιμάσει» τις ΗΠΑ με την χημική επίθεση στην Ιντλίμπ
Ο Γάλλος υπουργός κάλεσε ευθέως την κυβέρνηση του Donald Trump να ξεκαθαρίσει την θέση της απέναντι στον Assad
Ο Σύρος Πρόεδρος Bashar al-Assad ήθελε να «δοκιμάσει» την αμερικανική ηγεσία με τη σημερινή (4/4) φρικτή επίθεση με χημικά όπλα (!) στην Ιντλίμπ, υποστήριξε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Jean Marc Ayrault.
Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε ευθέως την κυβέρνηση του Donald Trump να ξεκαθαρίσει την θέση της απέναντι στον Assad.
«Είναι μια δοκιμασία.
Για αυτό το λόγο η Γαλλία επαναλαμβάνει τα μηνύματά της, κυρίως προς τους Αμερικανούς, να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
Τους τόνισα ότι χρειαζόμαστε σαφήνεια.
Ποια είναι η θέση σας;
Το ερώτημα είναι να μάθουμε, ναι ή όχι, κατά πόσον οι Αμερικάνοι στηρίζουν μια πολιτική μετάβαση στην Συρία, που σημαίνει την οργάνωση αυτής της μετάβασης, την διεξαγωγή εκλογών και στο τέλος αυτής της διαδικασίας, όταν τους τεθεί, να δώσουν απάντηση στο ερώτημα της αποχώρησης του Asasd από την εξουσία», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο κ. Ayrault.
Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande είχε κατηγορήσει ευθέως τον Assad για την επίθεση στην Ιντλίμπ, τραγικός απολογισμός της οποίας ήταν τουλάχιστον 58 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.
Εν τω μεταξύ, το νοσοκομείο που δέχθηκε τα θύματα της «τοξικής επίθεσης» στη βορειο-δυτική Συρία βομβαρδίσθηκε και υπέστη σοβαρές ζημίες (!!).
Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός που δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου, τόσο η κυβέρνηση Assad όσο και η πλευρά της Μόσχας έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά τη χρήση των εν λόγω όπλων.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin συζήτησαν για την επίθεση με χημικό αέριο.
«Ο Πρόεδρος Erdogan έθιξε τη χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων στην Ιντλίμπ.
Ο Πρόεδρος της Τουρκάς ανέφερε πως τέτοιες απάνθρωπες επιθέσεις είναι απαράδεκτες», αναφέρεται σε δήλωση που αποδίδεται σε πηγές της προεδρίας.

Mogherini: Στον Assad η ευθύνη

Το καθεστώς του Assad φέρει την «κύρια ευθύνη» για τη «χημική» επίθεση κατά του προπυργίου σύρων ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.
«Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά. Φυσικά η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς» της Συρίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης