Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (Γ.Γ.ΟΗΕ): Τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία δυστυχώς συνεχίζονται

Guterres (Γ.Γ.ΟΗΕ): Τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία δυστυχώς συνεχίζονται
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού υπογράμμθισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έρχεται αντιμέτωπο με μία "στιγμή αλήθειας"
Ως "στιγμή αλήθειας" χαρακτήρισε τα χθεσινά (4/4) γεγονότα στη Συρία ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Antonio Guterres, τονίζοντας παράλληλα ότι η επίθεση με χημικά που πραγματοποιήθηκε μαρτυρά το γεγονός ότι στη Συρία διαπράττονται "εγκλήματα πολέμου".
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Guteres, "τα φρικτά γεγονότα της χθεσινής ημέρας αποδεικνύουν δυστυχώς ότι διαπράτονται εγκλήματα πολέμου στη Συρία", ενώ πρόσθεσε ότι στη χώρα παραβιάζεται συχνά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Παράλληλα, κάλεσε τη διεξαγωγή έρευνας στην περιοχή της επίθεσης, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιος είναι υπεύθυνος για το εν λόγω γεγονός, καθώς και για να "διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες".
"Το Συμβούλιο Ασφαλείας έρχεται αντιμέτωπο σήμερα με μία στιγμή αλήθειας", δήλωσε χαρακτήριστικά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συζήτηση επό του επίμαχου ζητήματος.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, τουλάχιστον 72 άμαχοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς.
Σημειώνεται ότι η πλευρά του ρωσικού στρατού δηλώνει ότι η κυβέρνηση Assad δεν πραγματοποίησε επίθεση με χημικά, αλλά ουσιαστικά χτύπησε αποθήκη χημικών όπλων τα οποία άνηκαν σε τρομοκράτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης