Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio: Απογοητευτικός ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη – Ευρεία η συναίνεση για τη νομισματική πολιτική

Constancio: Απογοητευτικός ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη – Ευρεία η συναίνεση για τη νομισματική πολιτική
Ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ. φρόντισε να βάλει «στοπ» στις φήμες περί απόκλισης μεταξύ των εκτελεστικών μελών της Τράπεζας
Οι επιδόσεις του ετήσιου πληθωρισμού στον χώρο της Ευρωζώνης συνεχίζουν να απογοητεύουν, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Vitor Constancio, με αφορμή τα στοιχεία για την αύξηση του δείκτη Τιμών Καταναλωτή στ μπλοκ τον Μάρτιο 2017.
Επίσης, φρόντισε να βάλει «στοπ» στις φήμες περί απόκλισης μεταξύ των εκτελεστικών μελών της Τράπεζας, σχετικά με τη νομισματική πολιτική:
«Το συμβούλιο της Ε.Κ.Τ. συμφωνεί απόλυτα στην ακολουθούμενη νομισματική πολιτική.
Δε διαφωνεί στην πολιτική, αλλά στις “αποχρώσεις”», είπε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, ο κ. Constancio ξεκαθάρισε ότι η Τράπεζα θα αναπροσαρμόσει την πολιτική της, συσφίγγοντας την, αν η βελτίωση στα οικονομικά στοιχεία του μπλοκ συνεχιστεί.
Νωρίτερα σήμερα, 6 Απριλίου 2017, ο κ. Constancio ότι είναι πολύ νωρίς για την Ε.Κ.Τ. να δηλώσει νίκη στην προσπάθεια της να αυξήσει τον πληθωρισμό στα επίπεδα του στόχου:
«Η Ευρωζώνη παρουσιάζει μια ελαστική ανάκαμψη, βασισμένη στη νομισματική πολιτική, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για απόλυτη επιτυχία: πρέπει να εξασφαλίσουμε μια σταθερή σύγκλιση του πληθωρισμού στα επίπεδα του στόχου ή κοντά σε αυτά αλλά κάτω από το 2% κατά το μέσο διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης