Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι υποψήφιοι πρόεδροι του Eurogroup και αντικαταστάτες του Dijsselbloem

Bloomberg: Οι υποψήφιοι πρόεδροι του Eurogroup και αντικαταστάτες του Dijsselbloem
Το Bloomberg παρουσιάζει τις θητείες Ευρωπαίων αξιωματούχων που λήγουν κατά το 2018
Μπορεί η παραμονή του Jeroen Dijsselbloem στο τιμόνι του Eurogroup να κρέμεται από μία κλωστή -καθώς το κόμμα του υπέστη μεγάλη ήττα στις ολλανδικές εκλογές- ωστόσο υπάρχουν κι άλλες θέσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που αναμένεται να μείνουν κενές ωσονούπω καθώς λήγουν οι θητείες τους.
Συγκεκριμένα, η θητεία του Dijsselbloem ως επικεφαλής του Eurogroup επισήμως λήγει τον Ιανουάριο του 2018, όπως κι εκείνη του Werner Hoyer, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Όσον αφορά, όμως, στον Dijsselbloem είναι πιθανό να αποχωρήσει νωρίτερα από το Eurogrou, ενώ ως αντικαταστάτες φέρονται οι υπουργοί Οικονομικών της Σλοβακίας Peter Kazimir, της Ισπανίας Luis de Guindos, της Αυστρίας Hans Joerg Schelling και της Μάλτας Edward Scicluna.
Επίσης, ο Vitor Constancio αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ τον Μάιο του 2018, ενώ η Daniele Nouy αναμένεται να αποχωρήσει από τον SSM στο τέλος του ίδιου έτους.
Ωστόσο, η ΕΚΤ θα δεχθεί ακόμα μεγαλύτερο «ανακάτεμα» το 2019 όταν τα τρία από τα έξι μέλη τηε εκτελεστικής επιτροπής παραιτηθούν.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Peter Praet φεύγει στο τέλος Μαΐου, ο Mario Draghi αποχωρεί πέντε μήνες αργότερα ενώ ο Benoit Coeure φεύγει στο τέλος του έτους



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης