Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απρόσμενα φιλικό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η διήμερη συνάντηση κορυφής Trump - Xi

Σε απρόσμενα φιλικό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η διήμερη συνάντηση κορυφής Trump - Xi
Κινέζος πρόεδρος: «Έχουμε χιλιάδες λόγους για να επιτύχουμε μια σωστή σχέση Κίνας-ΗΠΑ και ούτε έναν λόγο για να την καταστρέψουμε»
Έκκληση για εμβάθυνση της εμπορικής συνεργασίας Κίνας-ΗΠΑ απηύθυνε προς τον νέο Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης μαζί του στις ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διήμερο 6 και 7 Απριλίου 2017.
Τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσίων δηλώσεων, ο Trump επέδειξε απρόσμενο πνεύμα θερμής φιλοξενίας και καλής διάθεσης προς τον Κινέζο πρόεδρο, αποφεύγοντας τις λεκτικές «κορώνες» και φραστικές απειλές που συνηθίζει να εξαπολύει εναντίον της ισχυρής ασιατικής χώρας.
Όπως τόνισε σήμερα Παρασκευή 7/4 ο Trump, στις κατ' ιδίαν επαφές του με τον Xi πραγματοποιήθηκε πρόοδος στις διμερείς σχέσεις, εκτιμώντας ότι πολλά προβλήματα και διαφορές που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες θα ξεπεραστούν, δήλωση αντιδιαμετρικά αντίθετη από τις «εμπρηστικές» αντι-κινεζικές προεκλογικές του εξαγγελίες και απειλές.
«Πραγματοποιήσαμε εκπληκτική πρόοδο στη σχέση μας με την Κίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trump, για να προσθέσει: «Πιστεύω ότι επετεύχθη πραγματική πρόοδος. Θα πραγματοποιήσουμε πρόσθετη πρόοδο. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του προέδρου Xi και εμού πιστεύω ότι είναι εξαιρετική».
Την επίσκεψη του Xi στις ΗΠΑ επισκίασε το αιφνίδιο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος με 59 πυραύλους cruise κατά συριακής αεροπορικής βάσης, που ήταν και η πρώτη ανεξάρτητη επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας στον αιματηρό εξαετή εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.
Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος εμφανίστηκε και αυτός φιλικός απέναντι στον Αμερικάνο ομόλογό του, δηλώνοντας, ότι «έχουμε χιλιάδες λόγους για να επιτύχουμε μια σωστή σχέση Κίνας-ΗΠΑ και ούτε έναν λόγο για να την καταστρέψουμε».
Ο Trump αποδέχθηκε επίσημη πρόσκληση του Xi να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα αργότερα εντός του 2017, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης