Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson: Απογοητευτική η αντίδραση της Ρωσίας στο τιμωρητικό πλήγμα εναντίον του Assad

tags :
Tillerson: Απογοητευτική η αντίδραση της Ρωσίας στο τιμωρητικό πλήγμα εναντίον του Assad
O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του σχεδιάζουν να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στη Συρία
«Απογοητευτική» χαρακτήρισε την αντίδραση της Ρωσίας στο «τιμωρητικό» πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον του Σύρου προέδρου Bashar al- Assad ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του σχεδιάζουν να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στη Συρία με αφορμή την επίθεση με χημικά όπλα στο Χαν Σεϊχούν.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ του συριακού στρατού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ρωσία αναστέλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Παράλληλα η Μόσχα ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η στρατιωτική αυτή επίθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο έκανε λόγο για επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους, η οποία βασίστηκε σε κατασκευασμένα προσχήματα.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του προέδρου Putin, υποστήριξε ότι η επίθεση συνιστά πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας
Επιλέον, υποστήριξε πως οι επιθέσεις αυτές αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υπογράμμισε ότι ο στρατός της Συρίας δεν διαθέτει χημικά όπλα, όπως έχει επιβεβαιώσει και η Οργάνωση για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων, ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ.
Όπως είπε, ο πρόεδρος Putin εκτιμά ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να αποτραπεί η προσοχή της κοινής γνώμης από τους νεκρούς άμαχους στον πόλεμο του Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης