Διεθνή

Ουζμέκος υποστηρικτής του ISIS ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη

tags :
Ουζμέκος υποστηρικτής του ISIS ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Stefan Löfven δήλωσε πως η επίθεση είναι πιθανότατα μια τρομοκρατική ενέργεια
Ουζμπέκος, υποστηρικτής του ισλαμικού κράτους είναι ο δράστης που συνέλαβε η αστυνομία στη Σουηδία και θεωρεί υπεύθυνο για την χθεσινή (7/4) επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη.
Οι σουηδικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για ένα 39χρονο Ουζμπέκος υπήκοος που ζει στην Σουηδία και συγκεκριμένα στην στην μικρή πόλη Μάρστα στα βόρεια της Στοκχόλμης και κρατείται με τον "ύψιστο βαθμό υποψίας" τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος.
Το νομικό σύστημα της Σουηδίας έχει αρκετές διαβαθμίσεις αναφορικά με τους βαθμούς υποψίας για την τέλεση αδικημάτων. Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, ο ύποπτος άνδρας φέρεται να είχε προβεί σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους.
Οι φίλοι του όμως τόνισαν στην Aftonbladet ότι ο 39χρονος δεν είχε ενδιαφέρον στην πολιτική και την θρησκεία και μιλούσε μόνο για το πώς θα αποκτήσει χρήματα για την οικογένεια του.
Νωρίς χθες το βράδυ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο άνδρας που συνελήφθη δεν πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος, τον οποίο οι αρχές καταζητούν.
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Stefan Löfven δήλωσε πως η επίθεση είναι πιθανότατα μια "τρομοκρατική ενέργεια".
Υπενθυμίζεται ότι στο αιματηρό συμβάν έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, ενώ άλλα 15 τραυματίστηκαν.

Και δεύτερη σύλληψη
Οι σουηδικές αρχές συνέλαβαν έναν δεύτερο άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.
Ο άνδρας συνελήφθη στο προάστιο Χούλτσα στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, με την αστυνομική πηγή να αναφέρει ότι ο άνδρας συνδέεται με τον πρώτο ύποπτο που τελεί υπό κράτηση από αργά χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης