Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Maduro εξοντώνει τον πολιτικό του αντίπαλο βγάζοντας τον εκτός πολιτικής

Βενεζουέλα: Ο Maduro εξοντώνει τον πολιτικό του αντίπαλο βγάζοντας τον εκτός πολιτικής
Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Capriles ότι υποκινεί τη βία, πρωτοστατώντας στις ολοένα και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις
Σε μια απίστευτα αντιδημοκρατική κίνηση η κυβέρνηση του προέδρου Maduro στη Βενεζουέλα εξοντώνει τον πολιτικό του αντίπαλο επιβάλλοντας του ποινή απαγόρευσης κατοχής δημόσιου αξιώματος για 15 χρόνια.
Η απόφαση αυτή κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Henrique Capriles, ενδέχεται να κλιμακώσει την πολιτική κρίση στην χώρα, προκαλώντας ενδεχομένως νέες διαδηλώσεις ενάντια της κυβέρνησης του προέδρου Nicolas Maduro, ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2018.
Επί δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία της χώρας και εν ενεργεία κυβερνήτης της Πολιτείας Μιράντα, ο Capriles εμφανιζόταν ως ο κύριος αντίπαλος του Maduro.
Το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή, που εξέδωσε την σχετική απόφαση, κάνει λόγο για «διοικητικές παρατυπίες», ανάμεσά τους παράβαση της νομοθεσίας περί του Δικαίου των Συμβάσεων και κακή διαχείριση δωρεών από πρεσβείες της Βρετανίας και της Πολωνίας.
Ο Capriles, σε ομιλία του σε ένα μικρό στάδιο στο Καράκας, χαρακτήρισε την απόφαση έναν ελιγμό απελπισίας μιας δικτατορίας που βρίσκεται σε αποσύνθεση.
«Μπορείτε να βάλετε την απαγόρευση σας εκεί που ο ήλιος δεν λάμπει», είπε με επιθετικό ύφος συνοδευόμενος από ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης. «Αυτή δεν είναι μια μάχη ενός ανθρώπου, αυτή δεν η μάχη του Capriles. Αυτή η μάχη είναι του λαού της Βενεζουέλας», είπε.
Η απαγόρευση μπορεί να τροφοδοτήσει εκ νέου οργή, εν όψει διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει η αντιπολίτευση, έπειτα από μια σειρά βίαιων διαδηλώσεων την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που στηρίζει τον Maduro, να ακυρώσει τα καθήκοντα του Κογκρέσου, όπου ηγείται η αντιπολίτευση.
Αν και η απόφαση ανακλήθηκε, η αντιπολίτευση κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις εναντίον του.
Ένας 19χρονος έχασε την ζωή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Πέμπτης, 19 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ οι αρχές συνέλαβαν 30.
Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Capriles ότι υποκινεί τη βία, πρωτοστατώντας στις ολοένα και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Κύριε Capriles επιχειρείτε να προκαλέσετε ανάφλεξη στην χώρα», τόνισε σε μια συγκέντρωση της κυβέρνησης την Πέμπτη ο αξιωματούχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Freddy Bernal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης