Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκαταλείπουν τον Trump οι υποστηρικτές του μετά την επίθεση στη Συρία

tags :
ΗΠΑ: Εγκαταλείπουν τον Trump οι υποστηρικτές του μετά την επίθεση στη Συρία
Πριν από 4 χρόνια Trump είχε προειδοποίησε τον Obama να αποφύγει την επίθεση κατά του Assad ως απάντηση για τα χημικά όπλα
Αντίθετοι στη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος Trump στη Συρία φαίνεται ότι είναι αρκετοί υποστηρικτές του με κάποιους να δηλώνουν ότι «αποχωρούν από το άρμα του».
Η «απάντηση» Trump στην επίθεση του Assad με χημικά στην πόλη Χαν Σειχούν έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα απόψεις του περί επιθέσεων στη Συρία με πολλούς υποστηρικτές του να την θεωρούν επίδειξη ισχύος και αποφασιστικότητας αλλά όχι ένας από τους λόγους που ψήφισαν για πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σε συνεντεύξεις περισσότερων από δώδεκα ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανού προέδρου που συγκέντρωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, κάποιοι υποστήριξαν ότι η απόφαση του να δώσει εντολή στον αμερικανικό στρατό να εμπλακεί απευθείας στον συριακό πόλεμο απείχε παρασάγγας από το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του: "Πρώτα Η Αμερική" (America First) και την πολιτική απομονωτισμού που στήριξε.
Αντιθέτως με αρκετούς ακροδεξιούς ψηφοφόρους του Trump που αποδοκίμασαν τα πλήγματα των 59 αμερικανικών πυραύλων πλεύσης που εκτόξευσαν δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία από την ανατολική Μεσόγειο κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ του συριακού στρατού, οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, οι οποίοι προέρχονται από το Τέξας, την Φλόριντα και την Νέα Υόρκη, τόνισαν στις συνεντεύξεις τους πως η επίθεση δεν αποτέλεσε μια παραίτηση από την δέσμευση του να θέτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ πάνω από οτιδήποτε άλλο.
«Μου άρεσε, μου άρεσε, μου άρεσε.
Είχε δηλώσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των προεδρικών του καθηκόντων ότι δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε ανοησία», τόνισε ο 28χρονος Antoni Kalvaneze, εργοδηγός στο Στάτεν Άιλαντ, δημοτικό διαμέρισμα της πόλης της Νέας Υόρκης. «Χρειάζεται να ξεκινήσει να δείχνει την ανωτερότητα μας στον κόσμο», πρόσθεσε.
Ο Trump προέβη στην απόφαση του παρά την δέσμευση που είχε κάνει κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι θα αποφύγει ανάμειξη στις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής.
Πριν από τέσσερα χρόνια, είχε προειδοποίησε τον προκάτοχό του, Δημοκρατικό B. Obama να αποφύγει να εξαπολύσει επίθεση ενάντια στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, ως απάντηση στην επίθεση τους με χημικά όπλα ενάντια σε αμάχους.
Η προφανής ιδεολογική αντίφαση θύμωσε κάποιους από τους ένθερμους υποστηρικτές του Trump από την ακροδεξιά.
Ο Paul Josef Watson, εκδότης του μέσου ενημέρωσης Infowars με έδρα το Λονδίνο, που δημοσιεύσει ατεκμηρίωτες θεωρίες συνωμοσίας και το οποίο έχει επαινέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, με ανάρτηση του στο Twitter δήλωσε πως: "Αποβιβάζεται από το τρένο του Trump".
Ο αυτοχαρακτηριζόμενος ηγέτης των λευκών εθνικιστών Richard Spenser χαρακτήρισε "προδοσία" την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, υπογραμμίζοντας "το τέλος του συνθήματος: "Πρώτα Η Αμερική"".
Σε αντιδιαστολή, πολυάριθμοι ψηψοφόροι του Ρεπουμπλικάνου είπαν πως εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του.
Ο 53χρονος Tod Recknagel διευθύνων σύμβουλος μιας ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων στο Πάναμα Σίτι Μπιτς της Φλόριντας, υποστήριξε ότι η εντολή του Trump ενίσχυσε την στήριξη του προς αυτόν καθώς έδειξε την προθυμία του να προσαρμόζει τις σκέψεις του στα γεγονότα.
Κάποιοι άλλοι επισήμαναν ότι ο ηγέτης των ΗΠΑ δεν είχε άλλη επιλογή από το να δράσει, δεδομένης της φρίκης που προκάλεσε η επίθεση με χημικά όπλα της Τρίτης.
«Αν επιτρέπαμε αυτό να περάσει χωρίς να κάνουμε τίποτε, θα ήμασταν το ίδιο κακοί, όπως εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε ενόσω ο Χίτλερ προέλαυνε σε όλη την Ευρώπη» κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επισήμανε ο 64χρονος Tom Harney, χρηματιστής από Λοντερχιλ της Φλόριντας.
«Δολοφόνησαν αθώους: Γυναίκες, μωρά, παιδιά», είπε από την πλευρά του ο Josef Moor, δικηγόρος που κάνει πρακτική στο Μπρούκλιν. "Πόσες βόμβες ρίξαμε στην Συρία; Εύχομαι (τα δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία) να έριχναν τις διπλάσιες".
Άλλοι δήλωσαν ότι ο Trump που καλλιέργησε προεκλογικά μια εικόνα του σκληρού ηγέτη και υποσχέθηκε να ενισχύσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, προέβη σε μια κίνηση που καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ο παγκόσμιος ηγέτης.
Σε αντίθεση, άλλοι ψηφοφόροι του Αμερικανού προέδρου υποστήριξαν ότι «ο βομβαρδισμός είναι μια σπατάλη χρόνου και χρήματος των Αμερικανών»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης