Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Merkel ενθαρρύνει την Ισπανία και την Πορτογαλία να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια

Bloomberg: Η Merkel ενθαρρύνει την Ισπανία και την Πορτογαλία να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια
Στη Γερμανία η πράσινη ενέργεια αντιστοιχούσε στο 29% της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια το 2016
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ενθάρρυνε την Ισπανία και την Πορτογαλία να επενδύσουν περισσότερα στην ηλιακή ενέργεια και πρόσθεσε ότι χρειάζονται μία καλύτερη σύνδεση με τη Γαλλία για ένα ενιαίο ευρωπαϊκό δίκτυο ηλιακής ενέργειας, όπως γράφει το Bloomberg.
"Η σύνδεση της Γαλλίας με την ιβηρική χερσόνησο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα" ανέφερε η Merkel το Σάββατο 8/4.
"Για παράδειγμα, αυτές είναι δύο χώρες στις οποίες η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να επεκταθεί με φυσικό τρόπο" συμπλήρωσε η Καγκελάριος.
Η κυβέρνηση της Merkel προώθησε την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, καθώς η χώρα της ετοιμάζεται για το κλείσιμο του τελευταίου πυρηνικού της σταθμού το 2022, μετασχηματίζοντας τις εγχώριες αγορές ενέργειες.
Η πράσινη παραγωγή αντιστοιχούσε στο 29% της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία το 2016 και είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2015, αλλά 11 μονάδες πάνω σε σχέση με πριν από μία δεκαετία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να ρίξει τα εθνικά "φράγματα" για την ενέργεια, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τις προμήθειες πιο ασφαλείς και λιγότερο δαπανηρές, χάρη στην ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης