Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Οι τρομοκράτες πανηγυρίζουν την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, υποστήριξε ο Rouhani

BBC: Οι τρομοκράτες πανηγυρίζουν την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, υποστήριξε ο  Rouhani
Διαδηλώσεις στη Δαμασκό και άλλα μέρη του κόσμου ενάντια των ΗΠΑ και πιθανής στρατιωτικής επέμβασής τους στη Συρία
Ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani υποστήριξε ότι οι τρομοκράτες είναι αυτοί που πανηγυρίζουν μετά τις επιθέσεις με πυραύλους των ΗΠΑ σε συριακή αεροπορική βάση, όπως μεταδίδει το BBC.
Τα σχόλια του απηχούν και τις απόψεις της Ρωσίας, που όπως και το Ιράν είναι σύμμαχος της Συρίας.
Από την αμερικάνικη επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και ο λόγος που έγινε ήταν οι υποψίες για επίθεση με χημικά στην πόλη Khan Sheikhoun, που προκάλεσε τον θάνατο 89 ανθρώπων.
Ο συριακός στρατός αρνήθηκε ότι έκανε επίθεση με χημικά, ενώ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson ανέβαλε επίσκεψή του στη Μόσχα και είπε ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για μία εκεχειρία.
Το Σάββατο 8/4 στη Δαμασκό και σε άλλα μέρη του κόσμου έγιναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις αεροπορικές επιθέσεις και για το ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πόλεμος των Αμερικάνων στη Συρία.
Στην ομιλία του ο Rouhani ανέφερε ότι "ο άνθρωπος που είναι τώρα στην ηγεσία των ΗΠΑ, είπε ότι θα καταπολεμήσει την τρομοκρατία, αλλά με αυτό που έκανε πανηγυρίζουν οι τρομοκράτες, γιατί τους βοηθάει με την πρώτη του κιόλας κίνηση";
Ο Rouhani ζήτησε να γίνει και μία ανεξάρτητη έρευνα για την επίθεση με τα χημικά.
Όσο για την επίθεση των Αμερικάνων που εκτόξευσαν 59 πυραύλους, τα συριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, αλλά το BBC δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.
Η Ρωσία ζήτησε αποδείξεις από τις ΗΠΑ για την ύπαρξη χημικών, αλλά και την παρουσία εμπειρογνωμόμων στη βάση που βομβαρδίστηκε για να εξετάσουν αν εκεί παρασκευάζονται όντως χημικά.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία υποστηρίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση έριξε τα χημικά, ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έγινε διαρροή από αποθήκη των ανταρτών.
Οι ισχυρισμοί της απορρίφθηκαν, πάντως, από τους Γάλλους και τους Βρετανούς, ενώ όπως και το Ιράν, η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ενθάρρυνε τους τρομοκράτες με αυτή την επίθεση.
Ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson αποφάνθηκε ότι η στάση της Ρωσίας έδειξε ότι συνεχίζει να στηρίζει ένα καθεστώς που κάνει βάρβαρες επιθέσεις.
Τέλος, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι η ασυγχώρητη επίθεση των ΗΠΑ απέδειξε ότι είχε 1 εκατομμύριο φορές δίκιο στην απόφασή της να αναπτύξει πυρηνικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης