Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Απεργία στη θυγατρική της Air France - Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν στη Γαλλία

Le Monde: Απεργία στη θυγατρική της Air France - Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν στη Γαλλία
Οι λόγοι της απεργίας είναι οι συνθήκες εργασίας και η απόλυση 245 ατόμων μετά τη συγχώνευση Air France - Hop!
Αγωνιώντας για τις θέσεις εργασίας τους, οι αεροσυνοδοί και το προσωπικό εδάφους της θυγατρικής της Air France, Hop! έκαναν το Σάββατο 8 Απριλίου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα απεργία, με συνέπεια να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις, όπως αναφέρει η Le Monde.
Κι ενώ υπάρχει κινητικότητα στα αεροδρόμια λόγω των σχολικών διακοπών, 11 αναχωρήσεις και 16 αφίξεις ματαιώθηκαν στο Ορλί και 36 αναχωρήσεις και 36 αφίξεις ακυρώθηκαν επίσης στο Roissy.
H θυγατρική εταιρία για μικρές αποστάσεις της Air France ανακοίνωσε, πάντως, το πρωί ότι το 82% των πτήσεων του Σαββάτου 8/4 έχουν διασφαλιστεί, έναντι 80% αυτών της Παρασκευής 7/4.
Οι αντιπρόσωποι των συνδικάτων των αεροσυνοδών, αλλά και των εργαζόμενων εδάφους ζήτησαν εγγυήσεις για τη δουλειά τους και συγκεκριμένα και γρήγορα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Με 245 θέσεις εργασίας να χάνονται επί συνόλου 3.400 πλήρους απασχόλησης, η συγχώνευση Air France - Hop! έχει αφήσει μία πικρή γεύση στα συνδικάτα που ανησυχούν για μία μόνιμη απώλεια της δραστηριότητας και έχουν εξαντληθεί από τις επίπονες διαπραγματεύσεις για την εναρμόνιση των συλλογικών συμβάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης