Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Merkel μαζί με το ΔΝΤ, τον ΠΟΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα κατά του προστατευτισμού

H Merkel μαζί με το ΔΝΤ, τον ΠΟΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα κατά του προστατευτισμού
Τόνισαν ότι ο ρόλος του εμπορίου ως κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης απειλείται από την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων
Η Α. Merkle η Γερμανίδα Καγκελάριος συντάσσεται μαζί με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΠΟΕ - Παγκόσμιο Οργανικό Εμπορίου - στην καταπολέμηση του προστατευτισμού
Η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel εξέδωσε κοινή δήλωση τη Δευτέρα 10 Απριλίου του 2017 με τους ηγέτες των κορυφαίων διεθνών οικονομικών οργανισμών λέγοντας ότι ήθελε να ενισχύσει το παγκόσμιο σύστημα εμπορίου ενάντια του προστατευτισμού.
Η Merkel ένωσε τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας υπέρ των ανοικτών αγορών, το ελεύθερο εμπόριο που είναι απαραίτητα για την οικονομική ανάπτυξη.
Επίσης εστιάστηκαν στη σημασία της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας των φυσικών πόρων.
Νωρίτερα το ΔΝΤ, ο ΠΟΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα παρουσίασαν μια έκθεση στο Βερολίνο με τίτλο «Κάνοντας το εμπόριο μια κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης για όλους».
Τόνισαν ότι ο ρόλος του εμπορίου ως κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης απειλείται από την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στο εμπόριο ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και από την αύξηση του προστατευτισμού μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης