Διεθνή

Μ Βρετανία: Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2017 - Στο 2,3%

Μ Βρετανία: Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2017 - Στο 2,3%
Τα στοιχεία βρέθηκαν σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (11/4) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι πολίτες της χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πιέσεις στο βιοτικό τους επίπεδο.
Συγκκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,3% όντας αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και ο πληθωριμός των τιμών καταναλωτή υπερέβη τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας μετά από τρία χρόνια.
Παράλληλα, τα στοιχεία του Μαρτίου βρέθηκαν σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που δημοσκοπήθηκαν από τη Wall Street Journal.
Καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση του πληθωρισμού αποτέλεσε η αύξηση στο κόστος των τροφίμων, των ποτών και των ειδών ένδυσης, με τα δύο πρώτα μάλιστα να καταγράφουν τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου κατά τα τελευταία τρία χρόνια.
Σημειώνεται ότι η αύξηση στα εν λόγω αγαθά αντισταθμίστηκε από την πτώση του κόστους των αεροπορικών ναύλων, η οποία υποχώρησε ελαφρώς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης