Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Το καθεστώς Assad δε γίνεται πλέον να συνεχίσει στη Συρία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Το καθεστώς Assad δε γίνεται πλέον να συνεχίσει στη Συρία
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης "το συντομότερο δυνατό"
Στο γεγονός ότι το καθεστώς του Bashar Al Assad "δε γίνεται πλέον να συνεχίσει στη Συρία", αναφέρθηκε σήμερα (11/4) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, στα πλαίσια της συνάντησης που έχει με τους ομολόγους του στην λεγόμενη "G7" στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα, ο Cavusoglu δήλωσε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα αντικρουόμενα στοιχεία που αφορούν το συριακό ζήτημα, η χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Assad, καθώς και η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της συριακής κυβέρνησης.
"Συζητήσαμε με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Rex Tillerson, τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την προσεχή επίσκεψή του στη Μόσχα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Cavusoglu, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι "δεν είναι πλέον δυνατόν το καθεστώς Assad να συνεχίσει στη Συρία".
Μάλιστα, ο Cavusoglu επαναδιατύπωσε και τη θέση της Τουρκίας για το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να αποφευχθεί μία πιθανή επίθεση του Assad στην πόλη Ιντλίμπ, στην οποία δραστηριοποιείται ο τουρκικός στρατός.
"Οφείλουμε να δώσουμε άμεσα τέλος στις στρατηγικές απόστασπασης της προσοχής από το καθεστώς Assad", καταλήγει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότεροι από 100 πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης με χημικά όπλα από το καθεστώς Assad στην επαρχία Ιντλίμπ, γεγονός που η συριακή κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης