Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Θα αγνοήσουμε την κριτική για το ρόλο μας στη Συρία - Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις - Στήνονται προβοκάτσιες

Putin: Θα αγνοήσουμε την κριτική για το ρόλο μας στη Συρία - Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις -  Στήνονται προβοκάτσιες
Ο Ρώσος Πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τη χημική επίθεση στην πόλη Ιντλίμπ 
Η Μόσχα θα αγνοήσει την κριτική της Δύσης για το ρωσικό ρόλο στον εμφύλιο πόλεμο της Συρία, διαμήνυσε ο Πρόεδρος Vladimir Putin, απαντώντας στα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Rex Tillerson.
Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τη χημική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Ιντλίμπ και που αποδίδεται, από τις δυτικές χώρες, στο καθεστώς του Bashr al-Assad.
Σημειώνεται πως το γραφείο του κ. Putin διαβεβαίωσε εκ νέου πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου ηγέτη και του κ. Tillerson.
Εξάλλου ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε πως η Μόσχα έχει πληροφορίες από «αξιόπιστες πηγές» ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας και μάλιστα κοντά στην περιοχή της Δαμασκού.
Επίσης έκανε λόγο για νέες «προγραμματισμένες προβοκάτσιες» με χημικά όπλα στην αραβική χώρα με απώτερο στόχο να επιρριφθούν ευθύνες στη συριακή κυβέρνηση.   
Επιπλέον ο Vladimir Putin έκλεισε το θέμα της χημικής επίθεσης στην Ιντλίμπ, ως μία ψευδή καταγγελία.
Επιπροσθέτως, σήμερα 11 Απριλίου 2017, το αρχηγείο του ρωσικού στρατού ανακοίνωσε ότι οι συριακές δυνάμεις δε διαθέτουν χημικά στο οπλοστάσιό τους.
Πριν από τα παραπάνω, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών καλούσε τη Μόσχα να διαλέξει ανάμεσα στη Δύση και τον Σύρο Πρόεδρο Bashar al-Assad.
«Η Ρωσία πρέπει να διαλέξει τις Η.Π.Α. και τις ομοϊδεάτισσες χώρες ή τον Assad, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ (σσ: τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου, σύμμαχος του Assad)», είπε χαρακτηριστικά ο Rex Tillerson, διαμηνύοντας μάλιστα πως η «βασιλεία της οικογένειας Assad πλησιάζει στο τέλος της».
«Δεν θα επιτρέψουμε στον Assad να διαπράξει νέα επίθεση με χημικά όπλα.
Ελπίζουμε για μία Συρία χωρίς αυτόν», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο Vladimir Putin είναι ο στερνότερος σύμμαχος του Σύρου Προέδρου, ωστόσο η πρόσφατη τραγωδία με τη χημική επίθεση του καθεστώτος στην Ιντλίμπ προκάλεσε την οργή και του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης