Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Διεθνής έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία – Ζητείται η συνεργασία του Assad

tags :
ΟΗΕ: Διεθνής έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία – Ζητείται η συνεργασία του Assad
Η Ρωσία πολύ πιθανόν να ασκήσει βέτο στο σχετικό σχέδιο απόφασης
Διεθνή έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία προβλέπει το σχέδιο απόφασης το οποίο καλείται να ψηφίσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το εν λόγω σχέδιο απόφασης ζητά από το καθεστώς του Bashar Al Assad να συνεργαστεί πλήρως σε αυτή την έρευνα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι ΗΠΑ παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης ένα νέο σχέδιο απόφασης, που προβλέπει τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την επίθεση, αν και διατυπώνονται επιφυλάξεις για τη στάση που θα τηρήσει η Ρωσία, η οποία δεν αποκλείεται να ασκήσει βέτο.
Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει περί τις 22:00 (ώρα Ελλάδας.
Την περασμένη εβδομάδα, στο Συμβούλιο Ασφαλείας συζητήθηκαν τρία σχέδια απόφασης, χωρίς να γίνει ψηφοφορία για κανένα από αυτά, σχετικά με την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 87 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών.
Αν και το καθεστώς του Assad απέρριψε την κατηγορία ότι εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα, οι ΗΠΑ θεώρησε υπαίτιο τον Assad και εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά του στρατού της Συρίας.
Η επίθεση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας, η οποία έκανε λόγο για «κατασκευασμένη, βασισμένη σε προσχήματα επίθεση», προκαλώντας την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ που υποστήριξαν πως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το ότι την ευθύνη την φέρει το καθεστώς Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης