Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Υποχώρησε κατά 152,7 χιλ. βαρέλια ημερησίως η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο 2017

ΟΠΕΚ: Υποχώρησε κατά 152,7 χιλ. βαρέλια ημερησίως η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο 2017
Η συνολική παραγωγή του Οργανισμού βρίσκεται πλέον χαμηλότερα από την παγκόσμια ζήτηση που εκτιμούσε ότι θα υπάρηξει το 2017
Περαιτέρω μείωση κατέγραψε η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ για τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (12/4) στοιχεία του Οργανισμού, με τη συνολική παραγωγή να βρίσκεται πλέον χαμηλότερα από την παγκόσμια ζήτηση που εκτιμούσε ότι θα υπάρηξει το 2017.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, η παραγωγή για τον προηγούμενο μήνα υποχώρησε κατά 152,7 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 31,9 εκατ. βαρέλια συνολικά, με τη Λιβύη, τη Νιγηρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράν να ηγούνται των εν λόγω περικοπών.
Μάλιστα, η συνολική παραγωγή πλέον είναι μικρότερη από την παγκόσμια ζήτηση αργού που εκτιμούσε ο ΟΠΕΚ ότι θα σημειωθεί το 2017, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει σε άυξηση της ζήτησης για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.
Η εν λόγω εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός να αναθεωρήσει επί τα βελτίω την ανάπτυξη της ζήτησης που προβλέπει για το τρέχον έτος, κατά +1,27 εκατ. βαρέλια, έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο +1,26 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Πλέον, οι 11 χώρες του ΟΠΕΚ έχουν υλοποιήσει τη συμφωνία τους κατά 104%, καθώς έχουν ξεπεράσει το όριο των 1,16 εκατ. βαρέλια ημερησίως που είχε προβλεφθεί αρχικά από τη συμφωνία.
Ηγετικό ρόλο στη σχετική κίνηση εξακολουθεί να διαδραματίζει η Σαουδική Αραβία, η οποία μάλιστα εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών στην παραγωγή της, όσο και το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2016.
Μάλιστα, η κυβέρνηση της χώρας ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα ξεκινήσει συζητήσεις με τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού, προκειμένου να συζητήσουν ουσιαστικότερα την πιθανή επέκταση της συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι τα εν λόγω αποτελέσματα αναμένεται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις τιμές του πετρελαίου, με το αργό να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 53,58 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το Brent διαμορφώνεται στα 56,47 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης