Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 1,5% αναμένεται η ανάπτυξη της οικονομίας το 2017

Γερμανία: Στο 1,5% αναμένεται η ανάπτυξη της οικονομίας το 2017
Χάρη στην ισχυρή οικονομία, η ανεργία στη Γερμανία θα μειωθεί στο 5,7% φέτος
Κορυφαία γερμανικά think tanks αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, χάρη στις ισχυρές εξαγωγές και στις επενδυτικές δαπάνες.
Προβλέπουν ανάπτυξη 1,5% το 2017, σε σχέση με τις προβλέψεις του Σεπτεμβρίου για 1,4% και μετά από την ανάπτυξη 1,9% που κατέγραψε το 2016.
Επιβεβαιώνεται έτσι και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ο οποίος χθες(11/4) έκανε επίσης πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5%.
Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας αναμένεται να αυξηθεί στο 1,8% το 2016, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 1,6%.
"Η γερμανική οικονομία βρίσκεται ήδη στο πέμπτο έτος μιας μέτριας ανάκαμψης. Συνολικά, η αξιοποίηση της οικονομικής δυνατότητας σταδιακά αυξάνεται", ανέφεραν τα ινστιτούτα Ifo, RWI, DIW, IWH, IfW.
Χάρη στην ισχυρή οικονομία, η ανεργία στη Γερμανία θα μειωθεί στο 5,7% φέτος από το 6,1% το 2016, και στο 5,4% το 2018.
Οι προβλέψεις αυτές έρχονται ενώ η Γερμανία οδεύει στις επερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου η Καγκελάριος Angela Merkel ελπίζει να κερδίσει αφενός παρουσιάζοντας ένα ισχυρό οικονομικό ιστορικό και αφετέρου με τη δέσμευση για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης