Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή 180 μοιρών από τον Trump - «Το ισχυρό δολάριο θα βλάψει την αμερικανική οικονομία» - «Ναι» στα χαμηλά επιτόκια

Στροφή 180 μοιρών από τον Trump - «Το ισχυρό δολάριο θα βλάψει την αμερικανική οικονομία» - «Ναι» στα χαμηλά επιτόκια
Ο Ρεπουμπλικάνος ήταν ένας εκ των «ταύρων» της επιθετικής νομισματικής πολιτικής...
Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος σήμερα (12 Απριλίου 2017) εξέφρασε την άποψη πως ένα ισχυρό δολάριο θα βλάψει καίρια την οικονομία των Η.Π.Α.
Ο Ρεπουμπλικάνος ήταν ένας εκ των «ταύρων» της επιθετικής νομισματικής πολιτικής (ενισχύει το δολάριο), κάτι που τον οδήγησε ουκ ολίγες φορές στο να εξαπολύσει «πυρά» κατά της Janet Yellen, της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των Η.Π.Α.
Η Federal Reserve ακολουθούσε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε και αυξήθηκαν για πρώτη φορά τα επιτόκια μετά από 8 χρόνια, μία πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η εγχώρια ανάπτυξη, η απασχόληση και ο πληθωρισμός.
Αυτό είχε εξοργίσει τον κ. Trump, ο οποίος μάλιστα «έβλεπε» και πολιτικές σκοπιμότητες (υπέρ του Barack Obama) πίσω από την Fed…
«Το δολάριο έχει ενισχυθεί πάρα πολύ και θα βλάψει την αμερικανική οικονομία», είπε στην Wall Street Journal ο κ. Trump, συμπληρώνοντας πως προτιμά πλέον την πολιτική χαμηλών επιτοκίων.
Επίσης, σημείωσε πως δεν θα κατηγορήσει επίσημα την Κίνα για τη «χειραγώγηση» του γουάν, καθώς κάτι τέτοιο «θα βλάψει τις τρέχουσες συνομιλίες» με το Πεκίνο.
Στον απόηχο των δηλώσεων, το κρατικό 10ετές ομόλογο των Η.Π.Α. υποχώρησε στο 2,257%, τη χαμηλότερη απόδοση από την 17η Νοέμβριου 2016, ενώ ο δείκτης του δολαρίου (μέση ισοτιμία έναντι των άλλων νομισμάτων) καταγράφει απώλειες 0,29%, στις 100,34 μονάδες.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης