Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος αρνείται πως υπέστη απώλειες από την «μητέρα των βομβών» της Ουάσινγκτον

Το Ισλαμικό Κράτος αρνείται πως υπέστη απώλειες από την «μητέρα των βομβών» της Ουάσινγκτον
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 36 νεκροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν από την επίθεση
Το Ισλαμικό Κράτος αρνείται κατηγορηματικά πως υπέστη απώλειες από την «μητέρα των βομβών» που εξαπέλυσαν χθες, 13 Απριλίου 2017, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην εμπόλεμη ζώνη.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 36 νεκροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν από την επίθεση, η οποία είχε στόχο ένα δίκτυο τούνελ που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων, καθώς και ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία των αφγανικών αρχών με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Η ισχύς της MOAB (Massive Ordinance Air Blast κατά την επίσημη ονομασία της, ή Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών») ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ.
Η ρίψη της βόμβας έγινε στο ανατολικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν.
Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Hamid Karzai καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντας την «απάνθρωπη» και κάνοντας λόγο για «βάναυση κατάχρηση της χώρας μου».
Σημειώνεται ότι η ΜΟΑΒ είναι η μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα, η οποία δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ νωρίτερα σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης