Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετατρέποντας το… πράσινο γρασίδι σε ...καταπράσινο φυσικό αέριο

Μετατρέποντας το… πράσινο γρασίδι σε ...καταπράσινο φυσικό αέριο
«Το γρασίδι είναι ελκυστικό επειδή έχει μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας, δύο φορές περισσότερο από τα απόβλητα τροφίμων»
Από τα απόκρημνα Highlands της Σκωτίας και τους λόφους του Cotswolds, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διάσπαρτο με χιλιάδες στρέμματα καταπράσινης γης.
Τώρα, μια πράσινη επιχειρηματική πρωτοβουλία θέλει να αξιοποιήσει το δυναμικό του χόρτου και να το μετατρέψει σε ένα αέριο.
«Πριν από μερικά χρόνια ανακαλύψαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε αέριο από οργανικές πηγές.
Στην αντλία το φυσικό αέριο είναι ακριβώς το ίδιο με την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια,
γι 'αυτό και αναζητούμε έναν καλό τρόπο για να δημιουργήσουμε το πράσινο φυσικό αέριο, και
«Εχω έρθει με την ιδέα της δημιουργίας του από το γρασίδι,» δήλωσε ο  Dale Vince, ιδρυτής του Gloucestershire της Ecotricity, στο CNBC.
Η Ecotricity υποστηρίζει ότι το γρασίδι  μετά την συγκομιδή του, διοχετεύεται  σε μια μονάδα αναερόβιας χώνευσης, όπου οι μικροοργανισμοί, σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, το διασπούν, και παράγεται αέριο παραγωγή αερίων και φυσικό λίπασμα.
Σύμφωνα με την Ecotricity  το βιοαέριο μπορεί στη συνέχεια να καθαριστεί και να μετατραπεί σε βιομεθάνιο, το οποίο μπορεί να σταλεί στο δίκτυο αερίου παράλληλα με τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα.
«Το γρασίδι είναι ελκυστικό επειδή έχει μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας, δύο φορές περισσότερο από τα απόβλητα τροφίμων,», δήλωσε ο Vince.
«Παράγει καθαρό αέριο αλλά δεν έχει τα προβλήματα των ενεργειακών καλλιεργειών, τα οποία όλα συνδέονται με την εντατική γεωργία, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα και την απώλεια των ενδιαιτημάτων για την άγρια ζωή», πρόσθεσε.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τεράστιες χορτολιβαδικές εκτάσεις - περίπου 12 εκατομμύρια εκτάρια - αλλά αν αξιοποιηθεί το ήμισυ του, περίπου έξι εκατομμύρια εκτάρια, θα μπορούσαμε να κάνουμε αρκετό αέριο για να τροφοδοτήσουμε σχεδόν το 100%των βρετανικών κατοικιών κατά περίπου το 2030» υποστηρίζει ο Vince
Το γρασίδι είναι απλώς το τελευταίο σε μια μεγάλη σειρά από ενδιαφέρουσες πηγές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοκαυσίμων.
Καφές, ουίσκι ακόμη και αποχέτευση μετατρέπουν τα απόβλητα σε κάτι χρήσιμο.
Η ενεργειακή ασφάλεια, το περιβάλλον και τα οικονομικά οφέλη είναι τα άλλα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου που παράγεται από γρασίδι, επισημαίνει ο Vince.
«Μπορούμε να παράγουμε όλο το αέριο που χρειαζόμαστε εδώ στη Βρετανία, ανεξάρτητα από τις παγκόσμιες αγορές ορυκτών καυσίμων τις ανασφάλειες  των τιμών που είναι συνυφασμένες με αυτό σε όλο τον κόσμο».
«Μπορούμε να δημιουργήσουμε τεράστια καταφύγια σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα μετατρέποντας τη γη σε οργανική, κάτι σαν 100.000 θέσεις εργασίας ... με ουδέτερο αποτύπωμα για το κλίμα και την καταπολέμηση της αλλαγής του.»

ΠΗΓΗ: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης